Ron helpt mee: ‘We zijn er klaar voor’

Auteur:Job Hulsman
Datum:5. 11. 2020
Leestijd:3 minuten

Ook gevluchte professionals – medici, docenten, journalisten – steken hun handen uit de mouwen tijdens de coronacrisis. Hoe het hen vergaat? We doen een rondje langs de velden. In aflevering 7: Ron Tajdine (41, uit Iran) die samen met zijn vrouw het restaurant Siam Thai Palace runt in Nijmegen. 

 

Ron, hoe gaat het? 

‘Het gaat goed. De afgelopen jaren hebben wij een fanbase opgebouwd via social media, de klanten weten ons te vinden voor afhaal- en bezorgbestellingen. Toen de coronacrisis begon waren we een week dicht. Het was niet duidelijk wat er precies ging gebeuren, we moesten ons aanpassen. Al snel zeiden mijn vrouw en ik: “We gaan het gewoon doen en dan zullen we zien hoe het afloopt.” Met berichten op sociale media hebben we aan onze klanten laten weten dat we open zijn. Sindsdien halen we dertig tot veertig procent van onze omzet. Dat is een heel stuk minder dan normaal, maar alles beter dan thuis blijven en niets doen. We zijn blij dat we in Nederland wonen, want het salaris van de mensen die we in dienst hebben wordt deels doorbetaald door de overheid.’

Hoe reageren de klanten? 

‘We hebben loyale klanten. Sommigen bestellen iedere week, een aantal zelfs meerdere keren per week. Ze komen uit Tiel, Beuningen en nog meer plaatsen rondom Nijmegen. Je merkt dat mensen na de eerste schrikgolf langzaam weer meer ondernemen. We zien het per week drukker worden. De jongeren weten ons te vinden, de ouderen nog iets minder.’

Hoe gebruik je de tijd die je nu over hebt? 

‘Om eerlijk te zijn ervaar ik niet veel extra tijd. Iedere dag ga ik om half drie naar de zaak. We maken alles schoon en mijn vrouw en een andere keukenmedewerker bereiden het eten voor. Als de bestellingen komen, beantwoord ik de telefoon. Wanneer ik tijd over heb vervang ik kapotte lampen of voer ik andere reparaties uit.’

De restaurants mogen binnenkort weer open. Zijn jullie voorbereid? 

‘Dat zijn we. We gaan het aantal tafels halveren. Gelukkig hebben we een groot restaurant met 80 zitplaatsen. Als er straks 30 mensen mogen zitten is er genoeg ruimte voor de gasten en ons personeel om afstand te houden. Op de grond tekenen we de looproutes. Laat de mensen maar komen. Wij zijn er klaar voor.’

 

Interview: Job Hulsman

Op de foto: Ron Tajdine met zijn personeel. Fotografie: Siam

Jaren geleden is Ron ondersteund door het UAF bij zijn wens om een eigen onderneming te starten. We gaven hem informatie en advies en hielpen hem op weg met het realiseren van zijn droom. Tijdens een personeelsuitje in Nijmegen hebben we met de UAF-collega’s gegeten in zijn restaurant. 


Deel dit artikel: