Het verhaal van Lotte en Heba

UAF_Heba en Madelaine

Heba Dakkak woonde 2,5 jaar geleden nog in Syrië. Sinds september studeert ze Journalistiek bij Windesheim. Met vierdejaars Lotte Rinzema als maatje.

Obstakels wegnemen

Hogeschool Windesheim zet zich in voor studenten met een vluchtelingachtergrond. Deze week sloot collegevoorzitter Henk Hagoort een convenant met de gemeente Zwolle en vluchtelingenorganisatie UAF. De samenwerking is erop gericht dat hoger opgeleide vluchtelingen zich kunnen ontwikkelen en een goede kans op de arbeidsmarkt maken. Hagoort: ‘Als hogeschool willen we een bijdrage leveren aan een inclusieve samenleving, die steeds een beetje beter wordt. Dat betekent dat iedere student, ongeacht welk verhaal je meebrengt, gelijke kansen heeft om hier te studeren en te participeren. Dat klinkt logisch, maar in de praktijk kunnen er veel obstakels zijn. Deze willen wij als Windesheim zoveel mogelijk wegnemen.’

Studentmentor

Een van die manieren om obstakels weg te nemen, is het studentmentoringproject van UAF waar Windesheim aan meedoet. Nederlandse studenten maken vluchtelingstudenten wegwijs op hun onderwijsinstelling en nemen hen op sleeptouw in het studentenleven. Andersom kan een vluchtelingstudent de mentor veel leren over zijn culturele achtergrond, zijn vaderland en het leven daar. Bij Windesheim zijn Lotte Rinzema en Heba Dakkak aan elkaar gekoppeld.

 

 

Bron: Hogeschool Windesheim

Foto: Sahar Jahish

Misschien vind je dit ook interessant

Het UAF helpen kan op veel manieren

Dankzij de betrokkenheid en steun van 27.000 gevers kunnen wij jaarlijks duizenden vluchtelingen begeleiden bij studie en werk. Help jij ook mee? 

Het laatste nieuws in je inbox?

Ruim 16.000 mensen gingen je voor! Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke zes weken het laatste nieuws en inspirerende verhalen van gevluchte studenten en professionals. Zo ben je altijd als eerste op de hoogte!

Hidden
Optin nieuwsbrief

Deel dit artikel via:

WhatsApp
LinkedIn
Facebook
X