UAF-Award 2021

Wie wordt de uitblinker van het jaar?

UAF-Award 2021

In november reiken we de jaarlijkse UAF-Award uit aan de uitblinker van het jaar. Met de verkiezing vraagt het UAF aandacht voor het potentieel en het doorzettingsvermogen van gevluchte studenten en professionals die hier aan hun toekomst werken. Zij hebben een lastige startpositie in Nederland en moeten allerlei obstakels overwinnen. Als je dan tóch weet te excelleren, ben je een echte uitblinker. 

Met de verkiezing voor de UAF-Award zetten we deze uitblinkers in de spotlights. Waar zijn ze goed in? Hoe zetten zij zich in voor de samenleving? Wat zijn hun dromen?

UAF-Award 2019

Talentvolle uitblinkers

Zes studenten en professionals met een vluchtelingachtergrond zijn genomineerd voor de UAF-Award 2021. De genomineerden onderscheiden zich door hun studie- en werkprestaties en hun inzet voor de samenleving. 

Jij kunt nu online stemmen op jouw favoriete uitblinker. Alle stemmers bepalen samen met een vakjury wie er wint. De winnaar wordt tijdens de uitreiking op 4 november bekend gemaakt en ontvangt een cheque ter waarde van €4.000,- voor een opleiding of training naar keuze aangeboden door ICM. Lees hier meer over de stemprocedure en de algemene voorwaarden. 

Maak kennis met de zes genomineerden en stem op jouw favoriete uitblinker!

De muzikale winnaars van 2019

De celliste Karoun Baghboudarian en de trompettist Rani Elias, in 2015 gevlucht uit Syrië, hebben samen de UAF-Award gewonnen en werden daarmee de uitblinkers van het jaar 2019!

De jury was lovend over de studie- en werkprestaties van het muzikantenechtpaar uit Groningen en over hun bijdrage aan de kunst- en cultuursector. Bekijk de video voor het inspirerende verhaal van Karoun en Rani.

Video afspelen

Stem op jouw favoriete uitblinker!

Laat jij ook je stem horen voor gevluchte doorzetters die hard aan hun toekomst werken?