Wil je mentor worden?

Leuk dat je geïnteresseerd bent in het UAF studentmentoringprogramma!

Via Refugees@campus kun je als student actief betrokken zijn bij één van de grootste sociale vraagstukken van de huidige tijd. Je levert een directe bijdrage aan de integratie van vluchtelingen en leert ook nog eens veel over de nieuwe Nederlanders die naast je in de collegebanken zitten. Als studentmentor heb je vooral een coachende en/of faciliterende rol, waarin de vraag van de UAF-student centraal staat. Het UAF zorgt voor passende begeleiding waarbij interculturele communicatie voorop staat. 

Voldoe je aan de criteria hiernaast? Meld je dan aan als studentmentor. Na het ontvangen van je aanmeldformulier nodigen wij je uit op het hoofdkantoor van het UAF voor een voorlichtingsbijeenkomst. In deze bijeenkomst wordt het werk van het UAF in het algemeen en het project Refugees@campus in het bijzonder uitgelegd. Verder wordt samen met UAF-medewerkers gekeken naar hoe jij je mentorschap vorm kunt geven. 

Foto: Bob Bronshoff

Aanmeldformulier studentmentoring

Wie zoeken we?

We zijn op zoek naar enthousiaste studenten die het leuk vinden om een vluchtelingstudent te coachen en te ondersteunen bij een nieuwe start van hun studie.

Ben je:

  • Sociaal vaardig
  • Enthousiast
  • Geduldig
  • Bereid trainingen te volgen
  • Bereid Verklaring Omtrent Gedrag aan te vragen (vergoed door UAF)
  • Half jaar beschikbaar voor minimaal twee uur in de week (flexibel inzetbaar)
  • Minimaal 2de of 3e jaars student

Dan zijn wij op zoek naar jou! 

Wat kun je van het UAF verwachten

  • Training interculturele communicatie
  • Intervisiebijeenkomsten 
  • Een certificaat wanneer je het traject hebt afgerond

Spreekt dit je aan? Meld je dan aan door het aanmeldformulier hiernaast in te vullen.

Contact

Wil je meer informatie over het studentmentoringprogramma? Neem dan contact op met Laura Roncken of Teuta Curri via studentmentoring@uaf.nl en 030 - 252 0835

Geen student, toch mentor worden?

Spreekt het mentorschap je aan, maar je bent geen student? Het UAF heeft behalve studentmentoring ook reguliere mentoring. Iedereen die interesse heeft in andere culturen en zijn netwerk wil delen, kan mentor worden van een vluchtelingstudent. Lees hier meer. 

Blijf op de hoogte!

Mede mogelijk gemaakt door de Nationale Postcode Loterij

Op 26 januari maakte de Nationale Postcode Loterij tijdens het Goed Geld Gala bekend dat de projectaanvraag van het UAF voor Refugees@campus wordt gehonoreerd. Lees hier het nieuwsbericht.