Hoe vind ik een taalmaatje?

Nederlands leren valt niet altijd mee. Samen Nederlands praten is een goede manier om Nederlands te leren. In Nederland bestaan verschillende organisaties die je kunnen helpen aan een taalmaatje. Een taalmaatje is een vrijwilliger die regelmatig met je afspreekt. Je kunt bij hem/haar terecht met vragen, jullie kunnen samen oefeningen doen en je hebt een gezellige gesprekspartner!

Voor een overzicht van organisaties die taalmaatjes aanbieden, bekijk de website van ‘Het Begint met Taal’. Daar kun je zoeken op je woonplaats en vind je vrijwilligersorganisaties bij jou in de buurt. Neem contact op met de organisaties en vraag naar de mogelijkheden.

Vaak zijn er lokaal ook allerlei andere initiatieven die vluchtelingen op weg helpen met de Nederlandse taal. Vraag daarom bij de plaatselijke afdeling van Vluchtelingenwerk of ze je daarbij kunnen helpen.

Je kunt ook zelf naar de bibliotheek of het buurthuis gaan! Daar worden regelmatig taalcafé ’s georganiseerd. Een taalcafé is voor iedereen die (beter) Nederlands wil leren. In het taalcafé doe je allerlei dingen: gesprekjes voeren, taalspelletjes, lezen & schrijven en ook nieuwe mensen ontmoeten en samen koffie drinken. Een mooie combinatie en de toegang is gratis.

groep high five