UAF wint zilveren Facilitation Impact Award

UAF wint zilveren Facilitation Impact Award

Op 18 oktober nam het UAF de zilveren Facilitation Impact Award in ontvangst. De prijs werd uitgereikt door Henri Haarmans namens IAF World.

Het UAF kreeg de prijs voor een groot event in 2017 waarbij werkzoekenden met een vluchtelingachtergrond en werkgevers met elkaar in contact werden gebracht. Het UAF organiseerde dit in samenwerking met het LEF (het facilitatiecentrum van Rijkswaterstaat) en vier facilitators. Vanuit het UAF waren Alex de Klerk en Pricilla van der Vegte de aanjagers. Zij werkten samen met de facilitators Jet Proost, Gonnie Kleine, Rosi Dhaenens en Cor Noltee.

UAF wint zilveren Facilitation Impact Award

V.l.n.r. Jet Proost (LEF), Priscilla van der Vegte en Alex de Klerk (UAF), Nur Atakan (Rijkswaterstaat), Mardjan Seighali (directeur UAF) en Henri Haarmans (voorzitter IAF Nederland).

Kennis en vaardigheden

Bij het event werkten de deelnemers in kleine groepjes aan actuele vraagstukken. Deze formule werkte uitstekend, want zo konden de werkgevers zien welke kennis en vaardigheden de werkzoekenden hebben en deden de werkzoekenden contacten op bij bedrijven. Het event werd voor de tweede keer georganiseerd en resulteerde opnieuw in een hoog aantal follow-up gesprekken over stages, ervaringsplekken en banen.

Eerste stichting

De IAF reikte de awards dit jaar voor het zesde jaar uit aan organisaties en facilitators die opvallen vanwege hun resultaten en positieve impact. Vrijwel alle winnaars van deze award in het verleden zijn grote bedrijven of overheidsinstellingen. Het UAF is de eerste stichting die prijs wint. De jury was met name enthousiast over het lef en het doorzichtingsvermogen van het UAF om met faciliteren aan de slag te gaan.

Misschien vind je dit ook interessant

Het UAF helpen kan op veel manieren

Dankzij de betrokkenheid en steun van 27.000 gevers kunnen wij jaarlijks duizenden vluchtelingen begeleiden bij studie en werk. Help jij ook mee? 

Het laatste nieuws in je inbox?

Ruim 16.000 mensen gingen je voor! Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke zes weken het laatste nieuws en inspirerende verhalen van gevluchte studenten en professionals. Zo ben je altijd als eerste op de hoogte!

Hidden
Optin nieuwsbrief

Deel dit artikel via:

WhatsApp
LinkedIn
Facebook
X