Stedin verwelkomt tweede groep statushouders voor monteursopleiding

uaf_elektromonteur_sblanchard

Goed nieuws voor statushouders in de regio Rotterdam die aan de slag willen als monteur! In oktober mag een tweede groep deelnemers starten met een voorbereidend traject van Stedin en het UAF.

Gedurende vier maanden worden de deelnemers klaargestoomd voor de BBL-opleiding Eerste Monteur Laag- en Middenspanningsdistributie (mbo 3). Zij volgen extra lessen Nederlands & vaktaal, volgen trainingen werknemersvaardigheden en richten zich op het halen van het VCA en andere vereiste certificaten.

En daarna?
In februari 2020 start iedereen die het voortraject succesvol heeft afgerond met een betaalde leerbaan, en een werkplek bij Stedin. Er is veel behoefte aan elektromonteurs; dit duale traject levert een win-win-situatie op voor de deelnemers en hun (toekomstige) werkgever.

Er zijn nog plekken vrij
Ken je een statushouder met ervaring in de elektrotechniek voor wie dit traject mogelijk interessant is? Neem dan contact op via mbo@uaf.nl.

 

Fotografie: Suzanne Blanchard

Misschien vind je dit ook interessant

Het UAF helpen kan op veel manieren

Dankzij de betrokkenheid en steun van 27.000 gevers kunnen wij jaarlijks duizenden vluchtelingen begeleiden bij studie en werk. Help jij ook mee? 

Het laatste nieuws in je inbox?

Ruim 16.000 mensen gingen je voor! Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke zes weken het laatste nieuws en inspirerende verhalen van gevluchte studenten en professionals. Zo ben je altijd als eerste op de hoogte!

Hidden
Optin nieuwsbrief

Deel dit artikel via:

WhatsApp
LinkedIn
Facebook
X