ProRail creëert baankansen voor hoger opgeleide vluchtelingen

ProRail creëert baankansen voor hoger opgeleide vluchtelingen

ProRail zet zijn kennis en expertise in zodat er betere arbeidsmarktkansen ontstaan voor hoger opgeleide vluchtelingen. Vandaag, op 6 december, ondertekenden ProRail en het UAF een samenwerkingsovereenkomst die tot eind 2021 loopt.

Samen met het UAF werkt ProRail aan mogelijkheden om de nieuwkomers duurzaam te laten instromen in de Railsector en bij ProRail zelf. Om de succeskans te vergroten biedt ProRail met het UAF als samenwerkingspartner gerichte begeleiding aan alle betrokkenen.

Raymond van Hattem, HR Directeur ProRail B.V: ‘Ik ben trots op deze samenwerking. Ik vind het erg belangrijk dat wij meer aandacht geven aan het in dienst nemen van mensen die uit een verschrikkelijke situatie komen en hier een nieuw bestaan moeten opbouwen. Daar wil ik graag aan bijdragen. Een grote organisatie als ProRail kan die kansen bieden. Dit zijn voor mij de krenten in de pap in het werk wat ik doe. We hebben de mensen ook gewoon keihard nodig en dit zijn goede mensen.’

 

Mardjan Seighali: ‘Wij zijn trots dat de ProRail kunnen toevoegen aan het rijtje samenwerkingspartners. Zo’n samenwerking geeft ons de mogelijkheid om te leren van een grote organisatie en opent deuren voor gevluchte studenten en professionals. Ik hoop dat ProRail uiteindelijk kan zeggen: “Dankjewel UAF maar we hebben jullie niet meer nodig.” Dat is altijd onze intentie op lange termijn. En ik hoop dat jullie gaan uitdragen hoe waardevol het is om vluchtelingen binnen de organisatie te hebben.’

 

Hoe gaat de samenwerking eruit zien?

Het UAF informeert geschikte kandidaten over de baankansen bij ProRail en biedt gerichte begeleiding aan op weg naar werk. Bijvoorbeeld tijdens de sollicitatieprocedure of een opleidingstraject. Voor leidinggevenden en HR-medewerkers bij ProRail verzorgt het UAF trainingen over leiderschap en diversiteit op de werkvloer.

ProRail betrekt andere bedrijven in de Railsector en zorgt intern voor het vergroten van het draagvlak onder managers en medewerkers. Nieuwe collega’s die via het UAF aan de slag gaan moeten zich welkom voelen. Ook biedt het bedrijf waar nodig (taal)begeleiding op de werkvloer aan waarmee de introductie en het inwerken versterkt worden. Een goede en prettige start vormt de basis voor de nieuwe samenwerking.

Mardjan Seighali, directeur UAF: ‘Het is een leerschool. We gaan onderweg veel dingen tegenkomen. En alles wat we tegen komen, daar moeten we samen een oplossing voor vinden. Het is voor alle partijen een grote verantwoordelijkheid.’

 

Over ProRail

ProRail is verantwoordelijk voor het spoorwegnet van Nederland, regelt alle treinverkeer, bouwt en beheert stations en legt nieuwe sporen aan. Ook onderhoudt ProRail bestaande sporen, wissels, seinen en overwegen.

 

Beeld: UAF

Misschien vind je dit ook interessant

Het UAF helpen kan op veel manieren

Dankzij de betrokkenheid en steun van 27.000 gevers kunnen wij jaarlijks duizenden vluchtelingen begeleiden bij studie en werk. Help jij ook mee? 

Het laatste nieuws in je inbox?

Ruim 16.000 mensen gingen je voor! Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke zes weken het laatste nieuws en inspirerende verhalen van gevluchte studenten en professionals. Zo ben je altijd als eerste op de hoogte!

Hidden
Optin nieuwsbrief

Deel dit artikel via:

WhatsApp
LinkedIn
Facebook
X