Motie en Kamervragen over trage procedures voor gevluchte zorgprofessionals

Verpleegkundige

Al vele jaren zet het UAF zich in voor de positie van gevluchte zorgprofessionals die door regels en andere hindernissen hier hun vak niet kunnen uitoefenen. In mei haalden we hiermee opnieuw de media. 

In het FD verscheen het artikel ‘Al schreeuwt de zorg om mensen, statushouders worden niet aangenomen’. Hierin zegt UAF-directeur Mardjan Seighali over de stappen die een gevluchte zorgprofessional hier moet doorlopen: ‘Het traject is te lang en te complex. Er is geen centrale coördinatie om zorgprofessionals wegwijs te maken. Wij doen wat we kunnen en boeken nogal wat succes, maar voor een structurele oplossing moet de overheid actie ondernemen.’ 

In Trouw verscheen een interview met een deelnemer aan het oriëntatiejaar voor hbo-Verpleegkunde. Zij was hoofd verpleegkunde in Iran, hier had ze vijf jaar lang nauwelijks werk. Het opleidingsprogramma waar ze aan meedoet is een initiatief van het UAF en de Hogeschool van Amsterdam in samenwerking met SIGRA (netwerk van werkgevers in de zorg).    

 

Motie en Kamervragen

Naar aanleiding van de publiciteit over de trage procedures voor gevluchte zorgprofessionals diende het CDA een motie in en stelde de VVD Kamervragen

Het UAF volgt deze kwestie op de voet en blijft zich samen met partners inzetten voor een structurele oplossing van het probleem. 

 

Zie ook:
Benut het potentieel van statushouders met ervaring in zorg!

Misschien vind je dit ook interessant

Het UAF helpen kan op veel manieren

Dankzij de betrokkenheid en steun van 27.000 gevers kunnen wij jaarlijks duizenden vluchtelingen begeleiden bij studie en werk. Help jij ook mee? 

Het laatste nieuws in je inbox?

Ruim 16.000 mensen gingen je voor! Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke zes weken het laatste nieuws en inspirerende verhalen van gevluchte studenten en professionals. Zo ben je altijd als eerste op de hoogte!

Hidden
Optin nieuwsbrief

Deel dit artikel via:

WhatsApp
LinkedIn
Facebook
X