Heijmans investeert in opleidingstraject voor gevluchte technici  

Heijmans investeert in opleidingstraject voor gevluchte technici  

Heijmans start een speciaal opleidingstraject voor technici met een vluchtelingenachtergrond. Hierbij werkt Heijmans samen met het UAF en met opleider Temphory.

Een eerste groep van 9 technici ging op maandag 26 oktober van start met het opleidingstraject op mbo-niveau. Na een intensief lesprogramma van een half jaar, beginnen de technici met de beroepspraktijkvorming. Zij doen dan acht maanden lang ervaring op in de praktijk, waarna ze kort terugkeren naar de schoolbanken om hun opleiding af te ronden.

Cheikhou (uit Senegal, sinds 2015 in Nederland) is één van de deelnemers: ‘Dit is erg belangrijk voor mij. Dit is mijn droom en ik ga heel erg mijn best doen. Ik heb veel over Heijmans gelezen op internet en mijn snuffelstage is heel goed bevallen. Ik wil graag bij Heijmans werken.’

Ayman (uit Syrië, sinds 2015 in Nederland), verheugt zich ook: ‘Werken bij Heijmans is een heel goede kans voor mij!’

Gedurende de opleiding kunnen zij rekenen op praktische begeleiding en adviezen van het UAF. De deelnemers worden bij Heijmans ook bijgestaan door vaste leermeesters en ‘buddy’s’.

Het hele opleidingstraject duurt ongeveer 16 maanden en resulteert – bij goede resultaten – in een erkend diploma en een vaste baan bij Heijmans.

Simone de Kok-Valk, manager Human Resources bij Heijmans: ‘Als Heijmans investeren we altijd veel in de ontwikkeling van aankomende collega’s, om zo als organisatie vitaal te blijven. Omdat we geloven in hun talenten en veel behoefte hebben aan hun kennis en vakmanschap, starten we dit traject met deze technici. Het kan zijn dat hun achtergrond meer van ons en de deelnemers vraagt dan we gewend zijn. Daar leren we van. Bij Heijmans willen we de kracht van de verschillen benutten, want we geloven dat dit de kwaliteit van ons werk verbetert. Als we een gezonde leefomgeving willen maken, helpt het als we bij Heijmans niet allemaal hetzelfde zijn, maar als ons personeelsbestand vrijwel net zo divers is als de mensen voor wie we werken.’

 

Mardjan Seighali, directeur UAF: ‘Wij zijn blij dat Heijmans in deze roerige tijden leiderschap heeft getoond en dit initiatief is blijven steunen. Dit project geeft de deelnemers perspectief en draagt bij aan de oplossing van een maatschappelijk vraagstuk. Hoe mooi is het om tegelijkertijd te bouwen aan de toekomst van vluchtelingen én aan projecten in de bouw & techniek?’

 

Heijmans is een beursgenoteerde onderneming die activiteiten in vastgoed, bouw & techniek en infra combineert. De monteurs die het leerwerktraject succesvol doorlopen, gaan bijvoorbeeld aan de slag met kabels en leidingen, openbare verlichting of verkeersregelinstallaties.

Misschien vind je dit ook interessant

Het UAF helpen kan op veel manieren

Dankzij de betrokkenheid en steun van 27.000 gevers kunnen wij jaarlijks duizenden vluchtelingen begeleiden bij studie en werk. Help jij ook mee? 

Het laatste nieuws in je inbox?

Ruim 16.000 mensen gingen je voor! Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke zes weken het laatste nieuws en inspirerende verhalen van gevluchte studenten en professionals. Zo ben je altijd als eerste op de hoogte!

Hidden
Optin nieuwsbrief

Deel dit artikel via:

WhatsApp
LinkedIn
Facebook
X