Derde ronde Hestia-impuls voor gevluchte academici

Derde ronde Hestia-impuls voor gevluchte academici

Gevluchte academici kansen bieden in de Nederlandse wetenschap: dat is het doel van de Hestia-impuls. Het programma gaat het derde jaar in en is een initiatief van de NWO in samenwerking met De Jonge Akademie, de KNAW en het UAF.

Op donderdag 3 september van 13.00-15.00 uur is een online informatiebijeenkomst voor belangstellenden, aanmelden kan tot 10 november. (Eigenlijk zou de informatiebijeenkomst al in juni zijn maar door ‘coronavertraging’ is die uitgesteld.)

De Hestia-impuls biedt gevluchte academici de kans om 18 maanden lang mee te draaien in een lopend onderzoeksproject. Zo krijgen zij makkelijker aansluiting bij de academische wereld in Nederland. Het project is bedoeld voor gevluchte academici met een verblijfstatus die al een masterdiploma hebben of gepromoveerd zijn.

Kijk voor meer informatie op de website van de NWO.

Misschien vind je dit ook interessant

Het UAF helpen kan op veel manieren

Dankzij de betrokkenheid en steun van 27.000 gevers kunnen wij jaarlijks duizenden vluchtelingen begeleiden bij studie en werk. Help jij ook mee? 

Het laatste nieuws in je inbox?

Ruim 16.000 mensen gingen je voor! Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke zes weken het laatste nieuws en inspirerende verhalen van gevluchte studenten en professionals. Zo ben je altijd als eerste op de hoogte!

Hidden
Optin nieuwsbrief

Deel dit artikel via:

WhatsApp
LinkedIn
Facebook
X