Brief aan woordvoerders Inburgering en integratie voor debat Tweede Kamer

Groep klas

Op maandag 28 juni is een debat over inburgering en integratie in de Tweede Kamer. Het UAF heeft de woordvoerders een brief gestuurd ter voorbereiding op dit debat. In de brief delen we onze zorgen en oplossingen ten aanzien van de nieuwe wet.  

Wat is er aan de hand? De nieuwe wet moet gemeenten in staat stellen om inburgeraars met maatwerk zo snel mogelijk mee te laten doen in de samenleving. Een belangrijke doelstelling is goede begeleiding naar werk en studie. Dit is onder meer vormgegeven in de onderwijsroute die deel uitmaakt van de nieuwe wet.

Het UAF ziet nu echter in de praktijk, net als de VNG, MBO-raad, arbeidsmarktregio’s en diverse andere partijen in het veld, dat de beschikbare budgetten ontoereikend zijn. Hiermee komt een landelijk dekkend aanbod van schakeltrajecten, die een een brugfunctie hebben voor nieuwkomers, in gevaar.

Download: Brief aan woordvoerders Inburgering en integratie (pdf)

Misschien vind je dit ook interessant

Het UAF helpen kan op veel manieren

Dankzij de betrokkenheid en steun van 27.000 gevers kunnen wij jaarlijks bijna vierduizend vluchtelingen begeleiden bij studie en werk. Help jij ook mee? 

Het laatste nieuws in je inbox?

Ruim 16.000 mensen gingen je voor! Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke zes weken het laatste nieuws en inspirerende verhalen van gevluchte studenten en professionals. Zo ben je altijd als eerste op de hoogte!

Hidden
Optin nieuwsbrief

Deel dit artikel via:

WhatsApp
LinkedIn
Facebook
X