U kunt vluchtelingstudenten op een bijzondere manier ondersteunen met een Fonds op Naam. Een Fonds op Naam richt u bij leven op of legt u vast in uw testament.

Doel
U bepaalt zelf aan welk doel uw bijdrage wordt besteed. Het doel moet in het verlengde liggen van de doelstellingen van het UAF. We leggen dit in overleg met u vast en stellen samen de regels en richtlijnen op.

Als oprichter van het fonds bepaalt u zelf de naam. Dat kan een praktische naam zijn, maar het kan ook de naam van een persoon zijn. Het fonds is een zichtbaar en apart onderdeel van het UAF.

Jarenlange verbintenis
Meestal is het de bedoeling dat het Fonds op Naam altijd blijft bestaan. Op die manier verbindt u uw naam jarenlang aan het werk dat het UAF voor vluchtelingstudenten doet.

Het UAF houdt ook na uw overlijden het vermogen in stand en gebruikt het voor het vastgestelde doel. Uiteraard beheren wij uw vermogen op verantwoorde wijze.

Vragen en informatie
Voor persoonlijk advies of een antwoord op uw vragen kunt u contact opnemen met Mariëtte Flipse van het UAF, telefoon: (030) 219 26 99 of via mail: m.flipse@uaf.nl.

Het Dorrie Stoop Fonds

Het korte leven van Dorrie Stoop (1895-1928) stond in het teken van muziek. Doel van het Dorrie Stoop Fonds is het steunen van de muzikale opleiding van vluchtelingen. Zo kon cellist Martin Grudaj met hulp van het Dorrie Stoop Fonds extra lessen nemen bij een topdocent.

Het Bob Vlakehuis

Het Bob Vlakehuis is een kunst- en cultuurhuis voor gevluchte kunstenaars en musici. Bob Vlake besloot zijn huis en nalatenschap toe te kennen aan het UAF in een fonds op naam. ‘Mijn studie heb ik te danken aan de samenleving. Ik wil nu iets teruggeven’. >> Lees meer