Hoger onderwijs in actie voor vluchtelingen

Om vluchtelingstudenten het beste uit zichzelf te laten halen, hebben zij extra begeleiding en ondersteuning nodig. Daarbij is de hulp van onderwijsinstellingen van groot belang. Het UAF werkt daarom intensief samen met universiteiten en hogescholen.

Samen met het UAF hebben meerdere onderwijsinstellingen individuele maatwerktrajecten voor vluchtelingen ontwikkeld. Maar de samenwerking kan veel verder gaan. Denk aan deelname aan het Scholars at Risk-netwerk of het organiseren van een debat of een voorstelling. Een groeiend aantal hogescholen en universiteiten legt de samenwerking met het UAF vast in een convenant.

Wilt u ook iets betekenen voor vluchtelingstudenten? Neem contact met ons op. We denken graag met u mee.

Nationaal actieplan 'Nieuw talent voor Nederland'

Het UAF pleit voor een nationaal actieplan om vluchtelingen beter toegang te geven tot hoger onderwijs. Albert de Voogd van het UAF legt op Radio 1 uit waarom dat nodig is.

Download het Nationaal Actieplan 'Nieuw talent voor Nederland'

UvA: kennis delen en opleiden

De UvA en het UAF hebben een lange geschiedenis samen. Het UAF werd met aanmoediging van de toenmalige rector van de UvA in 1948 opgericht. Lees hier de gastcolumn van Marjoleine Zieck (hoogleraar International Refugee Law en Dean of Admissions van de UvA) over de samenwerking van de UvA en het UAF.

Lever een vrije dag in voor een vluchtelingstudent

Wilt u maatschappelijke betrokkenheid tonen? Dan hebben wij een interessant aanbod. Veel medewerkers houden bovenwettelijke vrije dagen over. Werknemers kunnen deze dagen omzetten in een donatie aan het UAF. Lees meer.

We houden u graag op de hoogte

Graag informeren wij u over initiatieven die gericht zijn op de integratie van vluchtelingen. In onze nieuwsflits treft u inspirerende samenwerkingen, ervaringsverhalen, trends en resultaten aan. Schrijf uzelf eenvoudig in met onderstaand formulier.

 

Meer informatie en contact

Wilt u ook structureel iets betekenen voor vluchtelingen aan uw instelling voor hoger onderwijs? Neem dan contact op met Albert de Voogd, hoofd studentenbegeleiding bij het UAF: a.devoogd@uaf.nl. Wilt u een voorstelling, debat, of iets anders met het UAF organiseren, mail dan naar evenement@uaf.nl.