Hoger onderwijs in actie voor vluchtelingen

Om vluchtelingstudenten het beste uit zichzelf te laten halen, hebben zij extra begeleiding en ondersteuning nodig. Daarbij is de hulp van onderwijsinstellingen van groot belang. Het UAF werkt daarom intensief samen met universiteiten en hogescholen.

Samen met het UAF hebben meerdere onderwijsinstellingen individuele maatwerktrajecten voor vluchtelingen ontwikkeld. Maar de samenwerking kan veel verder gaan. Denk aan deelname aan het Scholars at Risk-netwerk of het organiseren van een debat of een voorstelling. Een groeiend aantal hogescholen en universiteiten legt de samenwerking met het UAF vast in een convenant.

Wilt u ook iets betekenen voor vluchtelingstudenten? Neem contact met ons op. We denken graag met u mee.

Nationaal actieplan 'Nieuw talent voor Nederland'

Het UAF pleit voor een nationaal actieplan om vluchtelingen beter toegang te geven tot hoger onderwijs. Albert de Voogd van het UAF legt op Radio 1 uit waarom dat nodig is.

Download het Nationaal Actieplan 'Nieuw talent voor Nederland'

Vrije dag

Wat voor mentoren zoekt het UAF?
Iedereen die interesse heeft in andere culturen en zijn netwerk wil delen, kan mentor worden van een vluchteling. Professionals die ervaring hebben op het gebied van taalverwerving, studieondersteuning en/of arbeidsmarkt(toeleiding) zijn extra hard nodig. Daarnaast is het belangrijk dat mentoren openstaan voor een gelijkwaardig contact en interesse hebben in interculturele uitwisseling.

Hoe ziet het mentortraject eruit?

Een mentortraject begint met een algemene voorlichting van het UAF. Mentoren krijgen dan informatie over de inhoud van het programma. Vervolgens worden mentor en mentee  gematcht en maken zij afspraken over de doelen van het traject. Gedurende het mentortraject organiseert het UAF trainings- en intervisiebijeenkomsten om mentoren te ondersteunen. Na een half jaar wordt het mentortraject afgesloten.

Wat wordt er van mentoren en mentees verwacht?

Een mentorrelatie is gebaseerd op gelijkwaardigheid. Wij gaan er dan ook vanuit dat mentor en mentee van elkaar kunnen leren. Belangrijk is dat zowel mentoren als mentees een open en lerende houding hebben en ook hun grenzen aan durven geven als dat nodig is.  

Frequentie, locatie en inhoud van de mentoring wordt gezamenlijk bepaald door de mentor en de mentee.  Gemiddeld kost het mentortraject ca 2 uur per week. 

Kunnen mentoren en mentees elkaar zelf uitkiezen?
Nee, mentoren en mentees geven zichzelf op en worden daarna gematcht door het UAF. Hierbij staat de informatiebehoefte van de vluchteling centraal. Dit betekent voor mentoren dat het soms een tijd kan duren voordat u ingezet wordt en soms zelfs dat u niet ingezet wordt. 


Wat kan de mentor van het UAF verwachten?

Het UAF organiseert meerdere keren per jaar voorlichtingsbijeenkomsten voor mentoren en mentees. Daarnaast werkt het UAF aan deskundigheidsbevordering, door geregeld trainingen en intervisiebijeenkomsten te organiseren. Wanneer reiskosten een belemmering vormen, worden deze door het UAF vergoedt. 

Geïnteresseerd? Stuur een mail naar mentoring@uaf.nl. 

UvA: kennis delen en opleiden

De UvA en het UAF hebben een lange geschiedenis samen. Het UAF werd met aanmoediging van de toenmalige rector van de UvA in 1948 opgericht. Lees hier de gastcolumn van Marjoleine Zieck (hoogleraar International Refugee Law en Dean of Admissions van de UvA) over de samenwerking van de UvA en het UAF.

Meer informatie en contact

Wilt u ook structureel iets betekenen voor vluchtelingen aan uw instelling voor hoger onderwijs? Neem dan contact op met Albert de Voogd, hoofd studentenbegeleiding bij het UAF: a.devoogd@uaf.nl. Wilt u een voorstelling, debat, of iets anders met het UAF organiseren, mail dan naar evenement@uaf.nl.