De Verboden Wetenschapsmonologen

Via het UAF Scholars at Risk-project vinden vervolgde wetenschappers een tijdelijke, veilige werkplek in Nederland of België. De verhalen van deze wetenschappers zijn verwerkt in het theaterstuk 'De Verboden Wetenschapsmonologen'.

'Indrukwekkend echt'
'Raymi Sambo kruipt indrukwekkend echt in de rol van de Afrikaanse professor Kanoute, opgepakt, vernederd, bedreigd en gevlucht' - Trouw

 

In samenwerking met...
De Verboden Wetenschapsmonologen kwamen tot stand in samenwerking met campagnebureau BKB en zijn medegefinancierd door SNS Reaal Fonds, Stichting Democratie en Media en Hivos.

       

Medewerkers

John Leerdam (regie), Djoere de Jong en Kayan Tang (productie), Guus Pengel, Paulette Smit, Pieter Hilhorst & Sacha Hilhorst en Manoushka Zeegelaar Breeveld (teksten), Manoushka Zeegelaar Breeveld, Raymi Sambo, Paulette Smit en Roger Goudsmit (spel), Denise Jannah, Izaline Calister, Jeannine la Rose en Lucretia van der Vloot (zang), Harto Soemodihardjo, Roy Bhagwandin, Ulrich de Jesus, Ed Verhoeff, Wolf Martini en Martin Grudaj (muziek)

4 juli 2017 in Brussel

Op 4 juli 2017 wordt ‘De Verboden Wetenschapsmonologen’ opgevoerd in het Engels. Deze keer in samenwerking met de Jonge Academie Vlaanderen tijdens een bijeenkomst in het Paleis der Academiën in Brussel. De bijeenkomst focust zich op Refugees in arts & academia. Voorafgaand aan het programma is er een workshop voor geïnteresseerden die meer over SAR willen weten en eventueel interesse hebben om lid te worden. Lees hier meer informatie >

Foto's

Eén van de monologen vertelt het verhaal van de Irakese microbioloog Salah Al-Zuhairy, een rol die wordt vertolkt door acteur Roger Goudsmit. Bekijk de foto's van de tournee op Facebook.

Bewustwording

Met 'De Verboden wetenschapsmonologen' wil het UAF meer bewustwording creëren voor het lot van bedreigde en vervolgde academici wereldwijd. Sinds 2009 voert het UAF het Scholars at Risk-project uit, waarmee vervolgde wetenschappers tijdelijk een veilige werkplek vinden. >> Lees hier meer over het project.