Wat doet het UAF?

Klik op de afbeelding en bekijk de video waarin Fresetha vertelt hoe zij met steun van het UAF aan haar nieuwe toekomst werkt:Wij begeleiden vluchtelingen bij hun studie in het hoger onderwijs en het vinden van een baan die aansluit bij hun capaciteiten. Onze expertise over het mbo is beperkt. Bij uitzondering is het mogelijk om een mbo-studie te volgen. Lees hier meer over in de veelgestelde vragen.

Veel vluchtelingen studeerden of werkten al in het land van herkomst. Hun diploma’s worden in Nederland vaak niet erkend. Opnieuw studeren is hun enige kans om zich verder te ontwikkelen en hun talenten te benutten. Zo kunnen zij in Nederland een nieuw bestaan opbouwen en een zinvolle bijdrage leveren aan de samenleving. Stichting voor Vluchteling-Studenten UAF is opgericht in 1948. Daarmee is het UAF de oudste vluchtelingenorganisatie van Nederland.

Fresetha kan weer aan de slag

'Ik vind het fijn om hard te werken!' Fresetha vluchtte voor de Taliban, weg van haar onzekere toekomst. Dankzij uw support en de ondersteuning van het UAF kan zij binnenkort weer aan de slag als fysiotherapeut!

De route van een vluchtelingstudent