Wat doet het UAF?

Het UAF begeleidt vluchtelingen bij hun studie in het hoger onderwijs en het vinden van een baan die aansluit bij hun capaciteiten.

Bekijk de video waarin Fresetha vertelt hoe zij met steun van het UAF aan haar nieuwe toekomst werkt:


Accepteer marketing-cookies om deze video te kunnen bekijken.

Veel vluchtelingen studeerden of werkten al in het land van herkomst. Hun diploma’s worden in Nederland vaak niet erkend. Opnieuw studeren is hun enige kans om zich verder te ontwikkelen en hun talenten te benutten. Zo kunnen zij in Nederland een nieuw bestaan opbouwen en een zinvolle bijdrage leveren aan de samenleving. Stichting voor Vluchteling-Studenten UAF is de oudste vluchtelingenorganisatie van Nederland, opgericht in 1948.

Wat doet het UAF met het MBO?

Van oudsher ondersteunt het UAF hoogopgeleide vluchtelingen. Dit komt omdat onze organisatie door universiteiten is opgericht. Het UAF ziet echter dat het mbo voor veel vluchtelingen (middelbaar én hoogopgeleid) een kansrijke route is op weg naar werk. Daarom biedt het UAF sinds april 2017 een aantal diensten aan in het mbo voor de vluchtelingen die in staat zijn op mbo-niveau 3 of 4 een diploma te behalen of op dat niveau uit te stromen naar werk. De activiteiten die het UAF daarvoor heeft opgericht staan vermeldt op de mbo-pagina.

De route van een vluchtelingstudent