<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=543988056270869&ev=PageView&noscript=1" />‘Wij streven naar een Nederland waar werk voor iedereen bereikbaar is’ - UAF

‘Wij streven naar een Nederland waar werk voor iedereen bereikbaar is’

Auteur:Job Hulsman
Datum:7. 1. 2020
Leestijd:2 minuten
Het UAF kon ook in 2019 op de steun rekenen van het ING Nederland Fonds. Directeur Kirsten Ottens vertelt hoe en waarom het fonds zich inzet voor statushouders die bouwen aan een nieuwe toekomst.

‘Ons fonds zet zich in voor een samenleving waarin werk voor iedereen bereikbaar is. Dat klinkt misschien heel vanzelfsprekend, maar de cijfers laten zien dat het voor vluchtelingen niet gemakkelijk om aan werk te komen. Wij willen bijdragen aan oplossingen voor dat vraagstuk. Dat doen we door financiële steun te bieden aan organisaties die de benodigde kennis, ervaring en netwerken hebben. Het UAF is zo’n organisatie.

We zijn al partner sinds 2016, en we weten dat we kunnen varen op de expertise van het UAF. Dat hebben we ook in 2019 gedaan. Met ons fonds hebben we bijgedragen aan projecten die succesvol zijn gebleken en waarin het UAF wil blijven investeren. De speciale kappersopleiding voor statushouders, bijvoorbeeld, en verschillende hbo-leerwerktrajecten. Het afgelopen jaar is een tweede lichting UAF-studenten gestart met de kappersopleiding. Sommige leerwerktrajecten hebben zelfs meer deelnemers verwelkomd dan aanvankelijk was gepland. Dat is natuurlijk ontzettend mooi.

Wij zijn trots om bij te dragen aan deze win-winsituatie: deelnemers krijgen de kans om mee te doen op de arbeidsmarkt, en tegelijkertijd leveren talentvolle mensen zo een waardevolle bijdrage aan de samenleving. Het is ook mooi om te zien wat het vinden van werk doet met de eigenwaarde van statushouders. In oktober 2019 zagen we onder andere een groep kappers op het podium van UAF Live! staan stralen. Allemaal even trots, en terecht!’

 

Foto: Jasper Lensselink


Deel dit artikel: