Met jouw donatie geef je een gevluchte student de kans om te studeren

Met jouw donatie geef je een gevluchte student de kans om te studeren

Studeren is al een uitdaging op zich, maar stel je eens voor hoe het is om als vluchteling-student te moeten navigeren door een nieuw land, een nieuwe taal een nieuw schoolsysteem en alle obstakels die daarbij komen kijken. Het UAF begrijpt deze uitdagingen en bieden een helpende hand aan talentvolle vluchtelingen. 

Het UAF adviseert, begeleidt en geeft financiële steun aan bijna 4.000 vluchtelingen per jaar

Vluchtelingen verdienen net als ieder ander een kans om hun talenten verder te ontwikkelen en hun ambities en toekomstdromen te realiseren.

Geef jij gevluchte studenten ook de kans zich te ontwikkelen? Met jouw donatie maak jij een wereld van verschil!

Maak een studie mogelijk

Jouw steun geeft vluchtelingen de mogelijkheid zich te ontwikkelen. 

Je kunt jouw bijdrage ook overmaken op NL41 INGB 0000 0763 00 t.n.v. Stichting voor Vluchteling-Studenten UAF te Utrecht.

De gegevens die je hier invult, bewaren we in onze administratie. We gaan vertrouwelijk met je gegevens om (zoals bepaald in de AVG). Lees ons privacy statement voor alle details.

** Heb je je telefoonnummer ingevuld? Dan bellen we je misschien om je te informeren over onze campagnes en over de mogelijkheden om het UAF te steunen. Wil je dit wijzigen? Ga dan naar uaf.nl/contact.

Nour (Syrië)

Nour is 17 jaar als ze met haar familie vlucht voor de oorlog in Syrië. Het gezin belandt in een dorp in de buurt van Almelo. Omdat er niet meteen plek voor haar is op een school, besluit ze zelf de taal te leren.

Een jaar later en gesteund door het UAF, dat haar helpt met het verkrijgen van studiefinanciering en haar reiskosten en boeken betaalt, komt haar ontwikkeling in een stroomversnelling.

Binnen een paar maanden wordt Nour overgeplaatst naar de groep met de beste leerlingen.


‘Ik wil niet anders bekeken worden. Het is aanpoten, maar ik wil groeien. Een eigen bedrijf uiteindelijk, een huis, een vriend, een gezin. Als vluchteling moet je nou eenmaal harder werken om mee te doen.'

Lees meer

Veelgestelde vragen

Al 75 jaar lang helpt het UAF gevluchte studenten en professionals bij het vinden van een studie en baan die aansluit bij hun ambities en talenten. Wij geloven dat iedereen met zijn of haar talenten een betekenisvol is in Nederland. Daarom zetten we ons vol passie in om vluchtelingen te adviseren en te verbinden met onderwijsinstellingen, overheden en werkgevers. Samen bouwen we aan een betere toekomst! Doe je met ons mee? 
  • Begeleiding. We adviseren en begeleiden gevluchte studenten en professionals op hun weg naar een duurzame plek op de arbeidsmarkt. 
  • Financiële steun. We nemen financiële drempels weg die de ontwikkeling als student of professional in de weg staan. We verstrekken giften en leningen, voor bijvoorbeeld collegegeld, taalcursussen, boeken, laptop en reiskosten.
  • Belangenbehartiging. Wij treden op als belangenbehartiger en werken samen met onderwijsinstellingen, werkgevers en lokale overheden aan gelijke kansen voor vluchtelingen zodat zij zichzelf verder kunnen ontwikkelen en betekenisvol kunnen zijn in de samenleving.

In 2022 stelden ruim 7.000 vluchtelingen ons vragen (per telefoon, mail of via socials) over regelgeving, studiemogelijkheden en werk.

We hadden gemiddeld 3.875 vluchtelingen in begeleiding die samen 4.530 begeleidingsmodules volgden.

Stichting voor Vluchteling-Studenten UAF heeft het CBF-keurmerk. Dit betekent dat onze organisatie aan strenge eisen van doelbesteding, kostenmanagement en transparantie moet voldoen. De kosten van eigen fondsenwerving ten opzichte van gerealiseerde inkomsten is 6,7% (2019) en ligt hiermee ruim onder de CBF-norm van 25%. De kosten van beheer en organisatie (het deel van de kosten dat niet direct kan worden toegerekend aan de besteding aan de doelstelling of fondsenwerving) bedraagt 8,9%. Van de totale baten wordt 84,4% besteed aan onze doelstellingen.

Jouw donatie helpt vluchtelingen op weg