<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=543988056270869&ev=PageView&noscript=1"/> Investeer in werk - UAF

Vluchtelingen die geen opleiding en baan op het spoor komen, verzanden vaak in tijdelijke baantjes. Ze werken onder hun niveau en voelen zich betekenisloos, terwijl hun unieke kwaliteiten onbenut blijven. Help ons daarom nóg meer gemotiveerde studenten en professionals te ondersteunen. Dat is goed voor iedereen.

Tegelijkertijd hebben steeds meer werkgevers moeite om vacatures in te vullen en talent aan zich te binden. Wij zijn gespecialiseerd in de begeleiding van middelbaar en hoger opgeleide vluchtelingen en hun (toekomstige) werkgevers. We zorgen ervoor dat de instroom van vluchtelingtalent soepel verloopt.

Bied leerwerk trajecten

Veel vluchtelingen volgden in het land van herkomst een opleiding of oefenden een beroep uit. Voor deze groep is het combineren van leren en werken de ideale manier om hun loopbaan voort te zetten. Ze kunnen alle opgebouwde kennis en ervaring meteen inzetten terwijl ze gelijktijdig aanvullende scholing krijgen. Bovendien bereikt een vluchteling zo eerder economische zelfstandigheid. Met een aantal werkgevers en onderwijsinstellingen heeft het UAF speciale leerwerktrajecten ontwikkeld, zowel op mbo- als hbo-niveau, waarbij het UAF de vluchtelingen en de werkgevers begeleidt om hier een succes van te maken.

Bied structurele instroom

Structureel kansen creëren voor groepen talentvolle vluchtelingen is voor steeds meer werkgevers een vast onderdeel van het MVO- of diversiteitsbeleid. Vaak hebben zij ook een structurele behoefte aan hoger opgeleid personeel. Wij geven advies over hoe de structurele instroom van nieuwkomers binnen jouw organisatie kan worden vormgegeven.

Neem deel aan het Scholars at Risk-netwerk

Wereldwijd worden wetenschappers vals beschuldigd en bedreigd vanwege hun ideeën, onderzoek en maatschappelijke positie. Scholars at Risk (SAR) is een internationaal netwerk dat zich inzet voor de bescherming en ondersteuning van bedreigde wetenschappers. In samenwerking met hoger onderwijsinstellingen biedt het UAF hen ook in Nederland en België de mogelijkheid om (tijdelijk) hun werk of studie voort te zetten in een veilige omgeving. Je kunt deelnemen aan het SAR-netwerk en ook een veilige werkplek aanbieden. Lees meer

Meer informatie en advies

Wil je kansen creëren voor vluchtelingen binnen jouw onderwijsinstelling? Onze relatiemanagers bespreken de mogelijkheden graag met je. Neem contact op met Albert.

Albert de Voogd

Beleidsmedewerker onderwijs
a.devoogd@uaf.nl

Dankzij de steun van particulieren, bedrijven, onderwijsinstellingen en overheden kon het UAF in 2018 in totaal bijna 4.000 vluchtelingen begeleiden. Het hoogste aantal sinds onze oprichting in 1948. Uw steun is daarom hard nodig.

Case
Brainport Regio

Brainportregio benut potentieel hoogopgeleide vluchtelingen

Bekijk de case
Case
Universiteit van Amsterdam

Doen waar je goed in bent: kennis delen en opleiden

Bekijk de case