Meer dan veertig gemeenten hebben de samenwerking met het UAF vastgelegd in een convenant of in werkafspraken. De basis voor deze samenwerking is dat gemeenten statushouders de ruimte biedt om te studeren met behoud van uitkering en zo nodig vrijstelling van sollicitatieverplichtingen, ook voor 30-plussers.

 

Het uitgangspunt is dat vluchtelingen waar mogelijk in hun eigen vak en op hun eigen niveau kunnen studeren en werken. In ruil daarvoor rapporteren wij over trajectplannen en voortgang daarvan met de gemeenschappelijke cliënten.

Met wie komen we graag in contact?

Onze focus ligt op de 35 centrumgemeentes van de 35 arbeidsmarktregio’s. Daarnaast werken we ook graag samen met uitvoeringsinstellingen en gemeenten waar een groot aantal cliënten van het UAF woont. Daar willen we graag werkafspraken of convenanten mee afsluiten. Dat heeft voordelen voor beide partijen. Welke vorm van samenwerken het beste is voor jouw gemeente bespreken we graag.

Meer informatie en advies?

Wilt je als bestuurder of beleidsmedewerker structureel iets betekenen voor gevluchte professionals in jouw gemeente? Laten we afspraken maken.

Vivian Vijn

Beleidsmedewerker overheid
06-41566745v.vijn@uaf.nl

Op dit moment heeft het UAF samenwerkingsafspraken met de gemeenten:

Groningen, Súdwest Fryslân, Amsterdam, Haarlem, Zandvoort, Zaanstad, Almere, Utrecht, Wageningen, De Bilt, Utrechtse Heuvelrug, Bunnik, Wijk bij Duurstede, Zeist, Baarn, Bunschoten, Soest, Culemborg, Geldermalsen, West-Betuwe, Maasdriel, Tiel, West Maas en Waal, Zaltbommel, Alphen aan den Rijn, Nieuwkoop, Kaag en Braassem, Zoetermeer, Leidschendam – Voorburg, Apeldoorn, Deventer, Zutphen, Brummen, Lochem, Epe, Voorst, Zwolle, Eindhoven, Heerlen, Maastricht, Tilburg, Nijmegen en Roermond.

Case
Gemeente Wageningen

Een eerlijke kans en erkende kwaliteiten

Bekijk de case
Case
Gemeente Amsterdam

2017: Voortraject Verzorgende IG (Amsterdam)

Bekijk de case