Benut kennis en talent, geef gevluchte professionals een kans

Zijn jullie de volgende die we aan de lijst met samenwerkende bedrijven mogen toevoegen?

Gevluchte professionals zijn een verrijking voor een organisatie

Steeds meer bedrijven weten dat gevluchte professionals met hun talent, achtergrond, doorzettingsvermogen en in sommige gevallen ook werkervaring een verrijking zijn voor een organisatie.
Het UAF focust op groepsgewijze maatwerktrajecten die aansluiten bij de behoefte van de doelgroep. Neem ManpowerGroup, dat Mona via een traineeship de kans biedt om manager te worden. Of Ammar, die sinds zijn werkervaringsplek bij de NS als een speer gaat. Dura Vermeer, de Rabobank, het UWV, Accenture, PwC en vele andere: de lijst met werkgevers waarmee we samenwerken is lang.

'Ik heb andere talenten dan mijn collega's'

Mona (uit Iran)
Managementtrainee bij ManpowerGroup

Video afspelen over Corporate video Fatimazhra Belhirch

Slim samenwerken met uw organisatie

Benut kennis en talent en geef gevluchte professionals ook in uw organisatie een kans! Mogelijkheden zijn er genoeg. U kunt financieel ondersteunen, gezamenlijk met uw medewerkers in actie komen, of groepsgewijze traineeships en werkervaringsplekken aanbieden. 

Gevluchte professionals helpen organisaties verder met:

  • Kennis en talent
  • Levenservaring en wilskracht
  • Een andere cultuur en daarmee andere kijk op de zaak

Meer informatie? Bekijk onze voorlichtingsmaterialen of vraag het voorlichtingspakket aan. 

UAF_Mosa

Benut kennis en talent, geef vluchtelingen een kans in jouw organisatie

Een baan, werkervaringsplek of stage kan het verschil maken.

De eerste klap is een daalder waard, zeker voor iemand die geen netwerk heeft, de werkcultuur niet kent en nog niet vloeiend Nederlands spreekt. Het is de moeite waard om pas afgestudeerd gevluchte studenten een kans te geven. Deze groep is als geen ander gemotiveerd om de kansen die zij krijgen te grijpen. Met hun talent en kennis zit het bovendien wel goed. De investeringen, extra voortgangsgesprekken bijvoorbeeld, betalen zich bijna altijd uit. 

Ahmad, over zijn werkervaringsplek bij de NS: ‘De meeste werkgevers waar ik solliciteerde zeiden: “Het ziet er veelbelovend uit, maar we zijn bang voor de taal.” Een eerste echte baan is heel belangrijk. Bij NS heb ik de kans gekregen om mezelf te laten zien. Door gesprekken te voeren en resultaten te boeken zagen ze wat ze in huis hadden. Toen er een interne vacature voorbij kwam heb ik mijn kans gegrepen.’ 

Dit zijn de mogelijkheden:

Voortdurend op zoek naar personeel? Afgestudeerde vluchtelingen nemen kennis en ervaring mee.

In de afgelopen jaren hebben we met verschillende bedrijven speciale groepsgewijze traineeprogramma’s ontwikkeld voor afgestudeerde vluchtelingen. Deze programma’s, waarin wij zorgen voor begeleiding en support, leiden tot een structurele instroom van kennis talent in jouw organisatie. Voor gevluchte studenten is zo’n traineeship natuurlijk de uitgelezen kans om zich te laten zien.

Bashar, over het traineeship van het UWV: ‘Het traineeship leek me een goede manier om mijn taal verder te ontwikkelen. Ik ben in maart 2019 begonnen met het traineeship, een paar maanden later werd ik aangenomen als adviseur werk’

Lees over het traineeship voor vluchtelingen van het UWV
Lees over Mona en haar traineeship bij ManpowerGroup

Wij waarderen de belangstelling voor de talentvolle vluchtelingen die het UAF begeleidt en het idee om via onze organisatie met kandidaten in contact te komen. Het UAF focust zich op groepsgewijze maatwerktrajecten en doen daarom niet aan 1-op-1 vacature matching. 

Studeren en tegelijkertijd werkervaring opdoen leidt tot duurzame arbeidsintegratie.

Op zoek naar monteurs, leraren, zorgmedewerkers of andere knappe koppen? The war on talent is volop gaande. Door al tijdens een studie te investeren in talent, betrek je de medewerkers van morgen al vroeg bij je bedrijf. Leerwerktrajecten zijn een zeer effectieve manier gebleken om talent groepsgewijs op te leiden en bedrijven te helpen aan vakkundige mensen. 

Download de brochure en lees hoe de samenwerking eruit ziet, wat de impact is en wat de kosten zijn. 

Jouw medewerkers kennen het klappen van de zweep en helpen onze studenten en professionals op weg.

Hoe vind je je weg in een wereld die nieuw voor je is? Werkculturen en -methodes verschillen per land en dus is het logisch dat een gevluchte professional tijd nodig heeft om zich aan te passen. Fijn dus als je bij iemand terecht kan voor raad. Via ons mentoringprogramma koppelen we een vluchteling die nieuw is in het werkveld aan een ervaren professional. Een jaar samen optrekken kan een wereld van verschil maken voor hem of haar. Ook voor de mentor is zo’n traject een waardevolle ervaring.

PwC-mentor Annemiek over haar traject met Lu: ‘We hebben koffie gedronken en kennis gemaakt. Ik wilde Lu op haar gemak stellen en heb haar laten weten dat ze met vragen bij mij terecht kan. Ik heb in mijn jeugdjaren, vanwege het werk van mijn vader, zes jaar in Zuid-Afrika gewoond en weet een beetje wat het is om ergens te settelen waar je de taal de cultuur net kent.’

Lees over het mentoringprogramma van Accenture

Onze Regiomanager bespreekt graag de mogelijkheden met u via info@uaf.nl.

Maak met je bedrijf het verschil voor gevluchte studenten en professionals.

Het UAF biedt verschillende mogelijkheden om ons werk financieel te ondersteunen. In alle gevallen geldt dat we jouw bijdrage gebruiken voor de ontwikkeling van gevluchte studenten en professionals en hun integratie op de Nederlandse arbeidsmarkt.

Donaties kan je overmaken naar IBAN NL41INGB0000076300 t.n.v. Stichting voor Vluchteling-Studenten UAF te Utrecht, BIC-code INGBNL2A .

Wil je een inzamelingsacties organiseren met collega’s of klanten? Maak dan gebruik van ons platform Geef.nl of via de app Givt.

Eerst meer weten of een gift aan het UAF?
Neem dan contact op met onze donateurs service via donateursservice@uaf.nl.

Het UAF is bij de Belastingdienst geregistreerd als ANBI. KVK-nummer 41177131, RSIN 002880957.

Met jouw drukwerk, campagnes of advies maken wij het verschil.

We proberen onze kosten zo laag mogelijk te houden. Immers: hoe meer geld we overhouden, hoe meer gevluchte studenten en professionals we kunnen ondersteunen en begeleiden. Daarom is het fijn dat er bedrijven zijn die ons kosteloos helpen, bijvoorbeeld met drukwerk, campagnes, advies of vormgeving. Heb je iets over, kun je iets missen? We houden ons aanbevolen.

Vrije dagen kunnen worden omgezet in een belastingvrije donatie: kleine moeite, groot effect.

Veel medewerkers in Nederland houden ‘bovenwettelijke’ vrije dagen over. Deze dagen kunnen eenvoudig worden omgezet in een belastingvrije donatie aan het UAF. Het is gemakkelijk te regelen en daarmee een aantrekkelijke manier om ons financieel te steunen. Medewerkers van de Vrije Universiteit deden het al, net als medewerkers van de Universiteit Twente.

Ruim 440 medewerkers van de UT doneerden gezamenlijk 3.179 verlofuren. Dit resulteerde in een donatie van tachtigduizend euro. Wist je dat het ook mogelijk is om een kerstpakket in te ruilen voor een donatie aan ons?

Voordelen voor u

Samenwerken met het UAF helpt niet alleen vluchtelingen studenten.
Het heeft ook veel voordelen voor uw organisatie:

Focus op de toekomst

Kom in contact met daadkrachtige
hoogopgeleide (potentiële) werknemers.

Stijging in waardering

Hogere waardering op het
MVO- en diversiteitsbeleid.

Maatschappelijke betrokkenheid

Tonen van maatschappelijke
betrokkenheid.

Meer betrokkenheid

De betrokkenheid en motivatie van uw medewerkers nemen toe.

Uitbreiding netwerk en achterban

Mogelijkheid tot uitbreiding van
uw netwerk en achterban.

Publiciteit van uw merk

Mogelijkheden voor publiciteit
ter versterking van uw merk.

In gesprek over een samenwerking met het bedrijf dat u vertegenwoordigt?

Wilt u ook partner worden van het UAF? Wilt u kansen creëren voor gevluchte professionals binnen uw bedrijf? Wij zijn op zoek naar slimme samenwerkingen met het bedrijfsleven: samen maken we meer impact! Daar zijn niet alleen gevluchte professionals bij gebaat, het is ook een verrijking voor uw bedrijf en uw medewerkers. 

Onze Regiomanager bespreekt graag de mogelijkheden met u via info@uaf.nl

Gevluchte professionals doen werkervaring op bij PwC

Sinds 2019 werkt PwC samen met het UAF en de gemeente Amsterdam in het project ‘Seeds of PwC’. Via een traineeship van zeven maanden krijgen gevluchte professionals de kans om ervaring op te doen binnen de assurance-tak van het bedrijf. Het doel van dit project is om een bijdrage te leveren aan de integratie van statushouders in de Nederlandse samenleving. Dit heeft positief uitgepakt en is een jaarlijks terugkerend initiatief geworden.

Meer informatie over het UAF?

Graag geven we je tekst en uitleg over wat het UAF precies doet en voor wie. Natuurlijk kun je voor uitgebreide informatie onze website raadplegen, maar met ons voorlichtingspakket geven we in een notendop uitleg over onze diensten en werkwijze. Bekijk onze voorlichtingsmaterialen of vraag het voorlichtingspakket aan. 

Wij betrekken je graag bij ons werk

Wat kan je elke zes weken in je mailbox verwachten?

  • Persoonlijke en inspirerende verhalen van gemotiveerde vluchtelingen
  • Wat het UAF doet en onze mooie samenwerkingen met o.a. NS, Heijmans, L’Oreal en veel meer
  • Tips hoe jij als organisatie kan bijdragen
  • Het laatste nieuws
  • Aankondiging van onze evenementen

Schrijf je in voor onze relatienieuwsbrief

Hidden
Optin nieuwsbrief