De Postcode Loterij steunt vluchtelingstudenten

Door een fantastische extra bijdrage van maar liefst 4 miljoen euro van de Nationale Postcode Loterij kan Stichting voor Vluchteling-Studenten UAF in 2017 en 2018 dubbel zoveel vluchtelingstudenten ondersteunen bij hun studie en zoektocht naar werk. Dit bedrag komt bovenop het bedrag van €900.000,- dat het UAF jaarlijks ontvangt van de Postcode Loterij.

Stichting voor Vluchteling-Studenten UAF en de Postcode LoterijDe Nationale Postcode Loterij is in 1989 opgericht om goede doelen te steunen. 2,8 miljoen Nederlanders spelen mee met de loterij. Zij maken maandelijks kans op honderdduizenden prijzen en steunen met hun deelname 110 goede doelen.

Ruim 5 miljard euro
De helft van de lotprijs is bestemd voor de goede doelen. Sinds de oprichting van de Postcode Loterij is ruim 5 miljard euro aan mens en natuur gegeven. Vanaf 2001 ontvangt Stichting voor Vluchteling-Studenten UAF jaarlijks een bijdrage van de Postcode Loterij.

Refugees@Campus

Accepteer marketing-cookies om deze video te kunnen bekijken.

In 2016 werd, met dank aan de Nationale Postcode Loterij, onze lang gekoesterde wens om vluchtelingstudenten te koppelen aan mentoren werkelijkheid. Winston Gerschtanowitz van de Nationale Postcode Loterij overviel ons op kantoor om de cheque voor het project Refugees@Campus te overhandigen!

'Cruciaal'

Margriet Schreuders, hoofd Goede Doelen van de Postcode Loterij: ‘Dit jaar heeft de Postcode Loterij besloten extra bijdragen toe te kennen aan organisaties die zich inzetten voor vluchtelingen. Wereldwijd zijn 65 miljoen mensen op de vlucht en een ook in Nederland zoeken veel vluchtelingen een veilige plek. Voor vluchtelingen is het vaak lastig om een toekomst op te bouwen in een onbekende samenleving en daarom steunen wij het werk van Stichting voor Vluchteling-Studenten UAF van harte. Onderwijs en werk zijn cruciaal voor een succesvolle integratie.’

Foto: Roy Beusker Fotografie