Tweede groep elektromonteurs gestart, nog één plek vrij

Na een succesvolle eerste groep, zijn vandaag weer negen statushouders gestart met hun opleiding tot elektromonteur. Ze doorlopen een speciaal driejarig opleidingstraject van het UAF, netbeheerder Liander en opleider Temphory. Daarna hebben ze gegarandeerd een vaste baan bij Liander.

Mede door de groeiende economie en de energietransitie is er veel behoefte aan techinci. Daarom besloot het energiebedrijf óók te investeren in de opleiding van statushouders met een technische achtergrond.

Eerste deelnemers (afkomstig uit Iran, Syrië, Saoedi-Arabië en Eritrea) zijn geselecteerd door het UAF en opleidingsinstituut Temphory. De aftrap was voor sommigen best spannend, zegt Tessa van Doremaele, programmamanager Maakbaarheid bij HR. 'De groep komt heel veelbelovend over. De meesten zijn al iets langer in Nederland, dus ze spreken de taal al vrij goed. Ze hebben er zin in en starten met gezonde spanning met hun opleiding.'

Als de statushouders na ruim een jaar hun mbo-diploma halen, gaan ze aan de slag als leerling-monteur. Ze werken dan samen met een ervaren monteur om het vak in de praktijk te leren. Na ongeveer drie jaar zijn ze klaar om zelfstandig te werken.

Nog één plek vrij
In deze tweede groep is nog één plek vrij. Ben je of ken je iemand voor wie dit opleidingstraject mogelijk interessant is? Laat dit dan aan ons weten via mbo@uaf.nl. We zoeken vooral kandidaten in Noord Holland, Zuid-Holland en Gelderland, omdat in die regio's namelijk veel banen voor monteurs beschikbaar komen bij netbeheerder Liander.

Van de kandidaten verwachten we dat zij gemotiveerd zijn om als elektromonteur aan de slag te gaan, ervaring hebben in de elektrotechniek en de Nederlandse taal op B1 niveau beheersen, Bekijk voor meer informatie deze flyer en www.uaf.nl/mbo.

 

Help mee!

Iedere week kloppen tientallen hoogopgeleide vluchtelingen aan bij het UAF. Zij hebben alles achter zich gelaten, maar brengen hun talenten met zich mee. Deze vluchtelingen willen graag in Nederland aan de slag met hun werk of studie. Het UAF ondersteunt hen daarbij. Helpt u mee?

 

Mentor worden?

Wilt u vluchtelingen ondersteunen, zodat ze hun weg kunnen vinden op de Nederlandse arbeidsmarkt of de Nederlandse taal (beter) onder de knie krijgen? Word dan mentor van een vluchteling.

Ben je UAF-student?

Ben je UAF-student en spreekt het idee van een mentor je aan? Klik hier voor meer informatie en meld je aan!

Meld u aan voor de digitale nieuwsbrief van het UAF