Tweede groep gestart met kappersopleiding voor statushouders

Tweede groep gestart met kappersopleiding voor statushouders

Tien enthousiaste deelnemers samen met Coco-Chloe Aarts van L'Oréal, Nicole Wieman van de Nederlandse Kappersakademie en Mardjan Seighali van het UAF. (Foto: L'Oréal)

Op 26 maart begon de tweede groep deelnemers aan de kappersopleiding voor statushouders van L’Oréal, de Nederlandse Kappersakademie en het UAF. De deelnemers volgen een intensief programma van één jaar, dat resulteert in het diploma Allround hairstylist (vergelijkbaar met mbo niveau 3). 

Rakan (Syrië): 'Toen ik jong was, waren de omstandigheden moeilijk voor mij, want het was oorlog in Syrië. Toen ik naar Nederland kwam wilde ik mijn droom bereiken. Ik wil kapper worden. Dat wil ik heel graag.' Mardjan Seighali, directeur UAF:' Het is geweldig dat deelnemers zo hun kennis kunnen verbreden. De een was aardrijkskundelerares, de ander studeerde rechten. Nu maken zij vanuit hun hart de keuze om het kappersvak in te gaan. Dat is een win-win-situatie, voor deze deelnemers en voor de samenleving.'

Bekijk hieronder de eerste les van de kappers.


Gediplomeerden al aan de slag
In november kreeg de eerste groep kappers het diploma uitgereikt. Zij zetten nu stappen op weg naar een baan en kunnen daarbij rekenen op begeleiding van de betrokken organisaties. Vier kappers hebben inmiddels een baan gevonden en één loopt stage bij een kapsalon. Het streven is om in de loop van het jaar de derde groep deelnemers te starten. 

Help mee!

Iedere week kloppen tientallen hoogopgeleide vluchtelingen aan bij het UAF. Zij hebben alles achter zich gelaten, maar brengen hun talenten met zich mee. Deze vluchtelingen willen graag in Nederland aan de slag met hun werk of studie. Het UAF ondersteunt hen daarbij. Helpt u mee?

 

Mentor worden?

Wilt u vluchtelingen ondersteunen, zodat ze hun weg kunnen vinden op de Nederlandse arbeidsmarkt of de Nederlandse taal (beter) onder de knie krijgen? Word dan mentor van een vluchteling.

Ben je UAF-student?

Ben je UAF-student en spreekt het idee van een mentor je aan? Klik hier voor meer informatie en meld je aan!

Meld u aan voor de digitale nieuwsbrief van het UAF