Update: Hoe gaat het met Ibrahim en Ammar?

Een half jaar geleden startten Ibrahim en Ammar met de pilot Leren en Werken, voor statushouders met een technische achtergrond. In een half jaar tijd werden in totaal zeventien studenten klaargestoomd voor een leerwerktraject op hbo-niveau. Het uiteindelijke doel: een duurzame plek op de arbeidsmarkt. ‘Ik wil mijn talent benutten.’

In november gingen zij met werkgevers in gesprek voor het vinden van een werkervaringsplek, die ze nodig hadden om met een opleiding te kunnen starten. Hoe gaat het nu met ze? Is het ze gelukt? 

Ammar en Ibrahim ontvangen hun certificaat van Fontys Hogescholen Eindhoven.​

Dit was deel 2 van een reeks verhalen over Ammar en Ibrahim. Gaat het ze lukken om een baan te vinden waar ze hun talenten kunnen benutten? Houd onze website en social media kanalen in de gaten of schrijf je in voor onze nieuwsbrief voor het antwoord op die vraag. 

Lees hier deel 1 toen we spraken met Ammar en Ibrahim tijdens hun ontmoeting met werkgevers over hun achtergrond en toekomst.

Help mee!

Iedere week kloppen tientallen hoogopgeleide vluchtelingen aan bij het UAF. Zij hebben alles achter zich gelaten, maar brengen hun talenten met zich mee. Deze vluchtelingen willen graag in Nederland aan de slag met hun werk of studie. Het UAF ondersteunt hen daarbij. Helpt u mee?

 

Mentor worden?

Wilt u vluchtelingen ondersteunen, zodat ze hun weg kunnen vinden op de Nederlandse arbeidsmarkt of de Nederlandse taal (beter) onder de knie krijgen? Word dan mentor van een vluchteling.

Ben je UAF-student?

Ben je UAF-student en spreekt het idee van een mentor je aan? Klik hier voor meer informatie en meld je aan!

Meld u aan voor de digitale nieuwsbrief van het UAF