Mbo-leerwerktraject Stedin krijgt vervolg

Mbo-leerwerktraject Stedin krijgt vervolg

Komend voorjaar start de tweede groep statushouders met een leerwerktraject voor elektromonteurs in de regio Rotterdam. Dit traject biedt uitzicht op een vaste baan bij netbeheerder Stedin. Alle deelnemers van vorig jaar hebben nu een werkcontract en gaan verder met hun opleiding. 

Woordvoerder Franc de Korte: ‘We zijn erg tevreden over de resultaten van afgelopen jaar. Het enthousiasme van onze eerste groep statushouders is aanstekelijk. Daarom hebben we besloten te investeren in een tweede groep.’ Het leerwerktraject is een initiatief van Stedin, Werk en Vakmanschap en het UAF.

In februari start de werving van kandidaten in samenwerking met gemeenten in Zuid-Holland. Kent u mensen voor wie dit traject mogelijk interessant is? Kijk hier voor de ingangseisen.

In mei 2019 starten de deelnemers met een voortraject van vier maanden waarin zij werken aan hun Nederlands, vaktaal en praktische vaardigheden. Wie dit succesvol doorloopt, start in september met de BBL opleiding Eerste Monteur Laag- en Middenspanningsdistributie (mbo 3). Deze opleiding is een combinatie van werken en leren; de deelnemers krijgen een arbeidscontract voor vijf dagen per week.

Help mee!

Iedere week kloppen tientallen hoogopgeleide vluchtelingen aan bij het UAF. Zij hebben alles achter zich gelaten, maar brengen hun talenten met zich mee. Deze vluchtelingen willen graag in Nederland aan de slag met hun werk of studie. Het UAF ondersteunt hen daarbij. Helpt u mee?

 

Mentor worden?

Wilt u vluchtelingen ondersteunen, zodat ze hun weg kunnen vinden op de Nederlandse arbeidsmarkt of de Nederlandse taal (beter) onder de knie krijgen? Word dan mentor van een vluchteling.

Ben je UAF-student?

Ben je UAF-student en spreekt het idee van een mentor je aan? Klik hier voor meer informatie en meld je aan!

Meld u aan voor de digitale nieuwsbrief van het UAF