Nederlands Studenten Orkest zamelt geld in voor vluchtelingen

Nederlands Studenten Orkest zamelt geld in voor vluchtelingen

Het Nederlands Studenten Orkest (NSO) toert in februari voor de 67e keer langs de mooiste concertzalen. Het orkest bestaat uit ruim honderd getalenteerde studenten uit het hele land. In februari leggen zij hun studie stil om te musiceren op hoog niveau. Na een intensieve repetitieperiode geeft het NSO 12 concerten in binnen- en buitenland, met als climax het afsluitende concert in het Concertgebouw in Amsterdam.  

Thema: Overwin!

Veel studenten ervaren een grote studiedruk. ‘Overwin’ is een aanmoediging naar deze studenten: wees niet bang en houd je sterk! Daarnaast is het een aanmoediging voor het leven: overwin jezelf, durf te dromen! 

In het programma van NSO 2019 komt het thema ‘Overwin’ ook terug. De opdrachtcomponist Hawar Tawfiq heeft als Koerdische vluchteling een zeer zware strijd moeten leveren om een nieuw leven te kunnen opbouwen in Nederland. In die periode kreeg hij begeleiding en financiële steun van het UAF, wat eraan heeft bijgedragen dat Hawar zijn talenten verder kon ontwikkelen. Nu is de cirkel rond en werkt het NSO samen met een talentvolle componist die is ondersteund door het UAF, een goed doel waar het studentenorkest al vele jaren geld voor inzamelt.

Wil je een concert bijwonen? Meer informatie over de tournee staat op www.nso.nl.

Help mee!

Iedere week kloppen tientallen hoogopgeleide vluchtelingen aan bij het UAF. Zij hebben alles achter zich gelaten, maar brengen hun talenten met zich mee. Deze vluchtelingen willen graag in Nederland aan de slag met hun werk of studie. Het UAF ondersteunt hen daarbij. Helpt u mee?

 

Mentor worden?

Wilt u vluchtelingen ondersteunen, zodat ze hun weg kunnen vinden op de Nederlandse arbeidsmarkt of de Nederlandse taal (beter) onder de knie krijgen? Word dan mentor van een vluchteling.

Ben je UAF-student?

Ben je UAF-student en spreekt het idee van een mentor je aan? Klik hier voor meer informatie en meld je aan!

Meld u aan voor de digitale nieuwsbrief van het UAF