Het UAF in 2017

Het UAF in 2017

2017 was een bewogen jaar. Bij het UAF waren in alle heftigheid de gevolgen merkbaar van de verhoogde instroom van vluchtelingen die sinds 2014 naar ons land kwamen.

We verhoogden onze capaciteit opnieuw dankzij extra bijdragen van onder meer de Nationale Postcode Loterij. Resultaat: 1.559 nieuw geaccepteerde vluchtelingen, 640 studiestarters, 210 afgestudeerden, 271 betaalde banen.

Het UAF begeleidt nu ruim 3.300 vluchtelingen in diverse fasen van hun studie en loopbaan. Eind 2018 begeleiden we naar verwachting 3.700 vluchtelingen. Daarmee zijn de grenzen van de groei bereikt in de context van de huidige begeleiding en financiering.

We troffen voorbereidingen voor een andere manier van werken die beter aansluit bij de behoeften van vluchtelingen en onze snel veranderende samenleving. We streven naar meer diversiteit in trajecten, meer mogelijkheden voor middelbaar opgeleiden en meer regionale samenwerking met werkgevers, onderwijsinstellingen en gemeenten, zodat we gezamenlijk meer vluchtelingen een kans kunnen bieden.

Voor vluchtelingen die aan de slag willen in de ouderenzorg, de elektrotechniek en het kappersvak ontwikkelden we samen met bedrijven en opleiders drie leerwerktrajecten. Het UAF bracht de partijen bij elkaar, zorgde voor kennisoverdracht en selecteerde de juiste kandidaten. Dit zijn nieuwe samenwerkingsvormen waarbij werkgevers zelf investeren in de scholing van toekomstige medewerkers.

We zijn trots op wat we dankzij de inzet van velen in 2017 bereikten. Bekijk hier ons jaarverslag en laat u inspireren door de interviews met nieuwkomers en samenwerkingspartners.

Fotografie: Suzanne Blanchard

Ben je student en wil je mentor worden?

Ben je student en wil je vluchtelingstudenten ondersteunen bij het opbouwen van een toekomst in Nederland? Word dan mentor! Meld je hier aan.

Ben je UAF-student?

Ben je UAF-student en spreekt het idee van een mentor je aan? Klik hier voor meer informatie en meld je aan!

Help mee!

Iedere week kloppen tientallen hoogopgeleide vluchtelingen aan bij het UAF. Zij hebben alles achter zich gelaten, maar brengen hun talenten met zich mee. Deze vluchtelingen willen graag in Nederland aan de slag met hun werk of studie. Het UAF ondersteunt hen daarbij. Helpt u mee?

 

Meld u aan voor de digitale nieuwsbrief van het UAF