Vakvrouwen zetten zich in voor studentes met vluchtelingachtergrond

‘Integratie is een maatschappelijke investering die zichzelf terugverdient’, aldus Sander Terphuis, jurist, actief PvdA-lid en gevlucht uit Iran. Voor betere studieresultaten en toegang tot een beroep zijn vluchtelingen gebaat bij een ervaren klankbord. De vakvrouwen die zijn aangesloten bij de Unie van Soroptimistclubs in Nederland gaan hier werk van maken. In de komende maanden gaat de organisatie studentes met een vluchtelingachtergrond ondersteunen met advies en een luisterend oor. Hierbij werken zij nauw samen met Stichting voor Vluchteling-Studenten UAF.

De vluchtelingstudentes kunnen rekenen op persoonlijke begeleiding in hun studieomgeving en bij de oriëntatie op hun toekomstig beroep. Woordvoerster van de Soroptimisten Olenka van Ardenne: ‘De Soroptimisten staan voor de positieverbetering van vrouwen. Onze leden willen hun professionele kennis en kunde dan ook graag hiervoor inzetten en hebben in veel gevallen al ervaring met coaching en kennis van vele beroepen. We weten dat deze inzet werkt om de positie van de studentes te verbeteren.’

Het UAF is verheugd over het initiatief van de vakvrouwen. Mardjan Seighali, directeur: ‘Het stemt optimistisch dat serviceclubs zoals de Soroptimisten zich willen inzetten voor mensen met een vluchtelingachtergrond. En niet alleen financieel, maar ook in de vorm van tijd en aandacht. Ontmoetingen tussen mensen met verschillende achtergronden en ervaringen zijn vrijwel altijd verrijkend, over en weer.’

De Unie van Soroptimistclubs in Nederland heeft ruim drieduizend leden en maakt deel uit van de wereldwijde organisatie van Soroptimisten.

Ben je student en wil je mentor worden?

Ben je student en wil je vluchtelingstudenten ondersteunen bij het opbouwen van een toekomst in Nederland? Word dan mentor! Meld je hier aan.

Ben je UAF-student?

Ben je UAF-student en spreekt het idee van een mentor je aan? Klik hier voor meer informatie en meld je aan!

Help mee!

Iedere week kloppen tientallen hoogopgeleide vluchtelingen aan bij het UAF. Zij hebben alles achter zich gelaten, maar brengen hun talenten met zich mee. Deze vluchtelingen willen graag in Nederland aan de slag met hun werk of studie. Het UAF ondersteunt hen daarbij. Helpt u mee?

 

Meld u aan voor de digitale nieuwsbrief van het UAF