Samenwerking met bouwbedrijf Dura Vermeer krijgt vervolg

Samenwerking met bouwbedrijf Dura Vermeer krijgt vervolg

Voor vluchtelingen met een bouwkundige of civieltechnische achtergrond creëert het UAF korte, kansrijke routes naar werk. Dit doen we samen met Dura Vermeer en andere bedrijven in de bouwsector, zoals Visser&Smit, Van Rossum en Van Wijnen. De meerwaarde van dit initiatief is dat een vluchteling gelijktijdig een diploma behaalt en werkervaring opdoet, wat de kansen op duurzame arbeidsmarktdeelname vergroot.

Begin deze week heeft het UAF nieuwe samenwerkingsafspraken met Dura Vermeer vastgelegd voor de komende twee jaar. De ondertekenaars waren Job Dura (bestuursvoorzitter), Alfred Boot (directeur Human Resources) en Mardjan Seighali (directeur UAF). Het bouwbedrijf creëert twee leerwerk- of stageplekken per jaar en steunt het UAF structureel met een donatie.

Gewilde kwalificatie als BIM-modelleur
Via het UAF volgen momenteel 13 vluchtelingen met een (bouw) technische achtergrond een voortraject. Aansluitend starten zij met  een tweejarig leerwerktraject dat opleidt tot BIM-modelleur. Dit is een kwalificatie waar nu en in de komende jaren  veel vraag naar is op de arbeidsmarkt.

Iedereen doet waar hij goed in is
De opleiding wordt verzorgd door de Hogeschool  Rotterdam Academy, Dura Vermeer en andere bouwbedrijven zetten zich in voor bijpassende leerwerkplekken. Het UAF selecteert de kandidaten, vergoedt de studiekosten en begeleidt de studenten waar nodig. Hierbij gaat het bijvoorbeeld om taalondersteuning, bemiddeling naar een leerwerkplek, begeleiding bij de studie en loopbaanbegeleiding.

Ziet u mogelijkheden voor een vergelijkbaar leerwerktraject in uw bedrijf of branche? Dan gaan we graag met u in gesprek. Neem contact op met Alex de Klerk, a.deklerk[at]uaf.nl.

Foto,vanaf linksonder met de klok mee: David Venderbos (recruiter Dura Vermeer), Alfred Boot (directeur HR), Wout Smeets (arbeidsconsulent UAF), Job Dura (voorzitter Raad van Bestuur), Mardjan Seighali (directeur UAF).

Ben je student en wil je mentor worden?

Ben je student en wil je vluchtelingstudenten ondersteunen bij het opbouwen van een toekomst in Nederland? Word dan mentor! Meld je hier aan.

Ben je UAF-student?

Ben je UAF-student en spreekt het idee van een mentor je aan? Klik hier voor meer informatie en meld je aan!

Help mee!

Iedere week kloppen tientallen hoogopgeleide vluchtelingen aan bij het UAF. Zij hebben alles achter zich gelaten, maar brengen hun talenten met zich mee. Deze vluchtelingen willen graag in Nederland aan de slag met hun werk of studie. Het UAF ondersteunt hen daarbij. Helpt u mee?

 

Meld u aan voor de digitale nieuwsbrief van het UAF