Rechtenstudent Erna Suman wint de Kees Bleichrodt Award 2014

Rechtenstudent Erna Suman wint de Kees Bleichrodt Award 2014

 Tijdens het jaarlijkse UAF Afstudeerfeest op 4 oktober is voor het eerst de Kees Bleichrodt Award uitgereikt aan een vluchtelingstudent die een uitzonderlijke prestatie heeft geleverd. Stichting voor Vluchteling-Studenten UAF heeft deze prijs ingesteld ter nagedachtenis aan Kees Bleichrodt. Bleichrodt was directeur van het UAF van 1989 tot zijn dood in 2012. 

Erna Suman winnaar
De Kees Bleichrodt Award 2014 is uitgereikt aan Erna Suman afkomstig uit Servië. Erna is dit jaar cum laude afgestudeerd aan de Rechtenfaculteit van de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Ze deed haar stage bij de Rechtbank Amsterdam zo goed dat zij al tijdens haar studie een baan als buitengriffier kreeg aangeboden. De jury noemt in haar motivatie ook de sterke focus van Erna op haar school en studie tijdens haar langdurige en moeizame asielprocedure.  Erna krijgt een beeldje, gemaakt door de gevluchte kunstenaar Karwan Abdulla uit Irak en een cheque voor een taalcursus, aangeboden door Taleninstituut Regina Coeli in Vught.

Andere genomineerden voor de Kees Bleichrodt Award
De twee andere genomineerden waren Arman Esmaili (Iran). Esmaili studeert Aviation aan de Hogeschool van Amsterdam en ontving onlangs een VSB beurs om een masteropleiding te gaan doen in Wales. Martik Petrosjan (Armenië) is student Civiele Techniek aan de Hogeschool van Rotterdam. Hij won met zijn idee voor een Smartroad, een weg waarop elektrische auto’s al rijdend opgeladen worden, een ideeënwedstrijd van het ingenieursbedrijf Strukton.

181 UAF studenten behaalden dit jaar hun diploma
Dit jaar behaalden 181 UAF studenten hun diploma. Op zaterdag 4 oktober organiseerde het UAF een afstudeerfeest om dit belangrijke moment met hen te vieren. De bijeenkomst vond plaats bij de Hogeschool van Amsterdam.

Ben je student en wil je mentor worden?

Ben je student en wil je vluchtelingstudenten ondersteunen bij het opbouwen van een toekomst in Nederland? Word dan mentor! Meld je hier aan.

Ben je UAF-student?

Ben je UAF-student en spreekt het idee van een mentor je aan? Klik hier voor meer informatie en meld je aan!

Help mee!

Iedere week kloppen tientallen hoogopgeleide vluchtelingen aan bij het UAF. Zij hebben alles achter zich gelaten, maar brengen hun talenten met zich mee. Deze vluchtelingen willen graag in Nederland aan de slag met hun werk of studie. Het UAF ondersteunt hen daarbij. Helpt u mee?

 

Meld u aan voor de digitale nieuwsbrief van het UAF