Tien vluchtelingen gestart met kappersopleiding

Tien vluchtelingen gestart met kappersopleiding

Knippen maar! Vandaag starten tien vluchtelingen met een nieuwe, verkorte opleiding tot hairstylist bij de Kappersakademie in Amersfoort. Vier mannen en zes vrouwen leren in één jaar het kappersvak. Ze gaan ook meteen in de kapsalon aan de slag zodat ze het vak goed in de vingers krijgen. Mardjan Seighali, directeur van het UAF: ‘Ik kan niet wachten totdat ik geknipt word door één van deze kanjers!’

Kansen bieden
De kappersbranche wil vluchtelingen een kans geven op een opleiding en werk. Daarom hebben L’Oréal, de Nederlandse Kappersakademie en het UAF een nieuwe, verkorte opleiding tot Hairstylist vormgegeven. Speciaal voor vluchtelingen die ervaring hebben als kapper of graag kapper willen worden. 

Werving, begeleiding en financiering
Het UAF heeft de deelnemers geworven. Na het behalen van het diploma krijgen de deelnemers begeleiding bij het zoeken naar een betaalde baan. L’Oréal heeft een groot netwerk van kapsalons en het UAF zorgt ervoor dat deelnemers goed voorbereid en met vertrouwen de arbeidsmarkt op gaan.

Dankzij bijdragen van L’Oréalde Nederlandse Kappersakademie en fondsen van de werkgroep Vluchtelingen en Educatie kan het UAF het traject financieren.

Ben je student en wil je mentor worden?

Ben je student en wil je vluchtelingstudenten ondersteunen bij het opbouwen van een toekomst in Nederland? Word dan mentor! Meld je hier aan.

Ben je UAF-student?

Ben je UAF-student en spreekt het idee van een mentor je aan? Klik hier voor meer informatie en meld je aan!

Help mee!

Iedere week kloppen tientallen hoogopgeleide vluchtelingen aan bij het UAF. Zij hebben alles achter zich gelaten, maar brengen hun talenten met zich mee. Deze vluchtelingen willen graag in Nederland aan de slag met hun werk of studie. Het UAF ondersteunt hen daarbij. Helpt u mee?

 

Meld u aan voor de digitale nieuwsbrief van het UAF