Cleantech Regio biedt vluchtelingen meer studie- en arbeidskansen

Cleantech Regio biedt vluchtelingen meer studie- en arbeidskansen

Vluchtelingen in de zeven gemeenten van de Cleantech Regio krijgen meer mogelijkheden om een opleiding te volgen aan de universiteit of een hogeschool. Dit hebben de gemeenten Apeldoorn, Brummen, Deventer, Epe, Lochem, Voorst en Zutphen vandaag afgesproken met het UAF.

Maatwerk en talentontwikkeling zijn speerpunten in de samenwerking. Om te zorgen dat statushouders in de gemeenten op hun eigen niveau aan de slag kunnen, hebben de gemeenten een actieplan opgesteld.

Mardjan Seighali, directeur UAF: “Wij zijn blij dat de gemeenten de integratie en participatie willen bevorderen en oog hebben voor de ervaring en talenten die vluchtelingen meebrengen. Dit is een inspirerend voorbeeld voor andere gemeenten.”

De gezamenlijke inzet is om maatwerkondersteuning te bieden aan ongeveer 20 statushouders met een hogere opleiding.

Het UAF draagt zorg voor een zorgvuldige intake, begeleidt de studenten tijdens de studie en biedt ook nazorg na start van een betaalde baan of stage. Dit gebeurt in afstemming met de gemeenten.

Wethouder Annelies de Jonge van de gemeente Zutphen: “Wij zien veel gemotiveerde statushouders met talent. Een aantal is hoogopgeleid. Door hen goed te ondersteunen, wordt de kans op uitval verkleind en vergroten we aanzienlijk de kansen om mee te doen in onze samenleving. Werk, je eigen broek op houden, en ergens deel van uitmaken, wil uiteindelijk iedereen. Zeker voor deze kwetsbare groep vraagt dat extra aandacht en ondersteuning. Dit is goed voor henzelf en voor de Nederlandse samenleving.”

Ben je student en wil je mentor worden?

Ben je student en wil je vluchtelingstudenten ondersteunen bij het opbouwen van een toekomst in Nederland? Word dan mentor! Meld je hier aan.

Ben je UAF-student?

Ben je UAF-student en spreekt het idee van een mentor je aan? Klik hier voor meer informatie en meld je aan!

Help mee!

Iedere week kloppen tientallen hoogopgeleide vluchtelingen aan bij het UAF. Zij hebben alles achter zich gelaten, maar brengen hun talenten met zich mee. Deze vluchtelingen willen graag in Nederland aan de slag met hun werk of studie. Het UAF ondersteunt hen daarbij. Helpt u mee?

 

Meld u aan voor de digitale nieuwsbrief van het UAF