Kansen voor vluchtelingen in het mbo

Kansen voor vluchtelingen in het mbo

In een brief aan de Vaste Kamercommissie van de OCW pleit de MBO Raad ervoor om knelpunten in het mbo op te lossen. Het advies is om tot een nationaal akkoord te komen voor een leven lang ontwikkelen, dat ook kansen biedt voor nieuwkomers. 'Met geringe investeringen en onder regie van de gemeentes kunnen we veel meer uit deze mensen halen dan we nu doen', schrijft de MBO Raad. Voorzitter Ton Heerts verwoordt het zo: “Ontzeg nieuwkomers niet allerlei vormen van werkend leren in afwachting van het moment dat ze goed Nederlands spreken.”

Het UAF is blij met de oproep en tracht samen met de MBO Raad en andere organisaties in het mbo-werkveld knelpunten op te lossen en kansen te creëren voor vluchtelingen. Een goed voorbeeld hiervan is een nieuw opleidingstraject Eletrotechniek (mbo 3-4) dat is opgezet door energiebedrijf Alliander, opleidingsinstituut Temphory en het UAF. Vluchtelingen die willen leren en werken in de energiebranche krijgen de kans om een verkorte opleiding te volgen van twintig weken bij Temphory, waarbij zowel techniek als taal aan bod komen. Na deze 20 weken gaan zij aan het werk bij aannemersbedrijven uit het netwerk van Alliander. Na één jaar hebben zij hun diploma behaald en worden zij geplaatst in een BBL plek bij Alliander. Begin novemer is dit traject gestart.

Ben je student en wil je mentor worden?

Ben je student en wil je vluchtelingstudenten ondersteunen bij het opbouwen van een toekomst in Nederland? Word dan mentor! Meld je hier aan.

Ben je UAF-student?

Ben je UAF-student en spreekt het idee van een mentor je aan? Klik hier voor meer informatie en meld je aan!

Help mee!

Iedere week kloppen tientallen hoogopgeleide vluchtelingen aan bij het UAF. Zij hebben alles achter zich gelaten, maar brengen hun talenten met zich mee. Deze vluchtelingen willen graag in Nederland aan de slag met hun werk of studie. Het UAF ondersteunt hen daarbij. Helpt u mee?

 

Meld u aan voor de digitale nieuwsbrief van het UAF