Blij met gratis cursus Juridisch Nederlands

Blij met gratis cursus Juridisch Nederlands

Veertien vluchtelingstudenten die een juridische opleiding volgen en extra taalondersteuning nodig hebben, kregen van het UAF een gratis cursus Juridisch Nederlands. In de tweedaagse cursus werd aandacht besteed aan juridische teksten die vaak lange en ingewikkelde zinnen bevatten. Ook kregen deelnemers oefeningen om hun schrijfvaardigheid te verbeteren.

De cursus werd gegeven door een NT2-docent die is verbonden aan de Hogeschool Arnhem Nijmegen (HAN). Voor de inhoud van de cursus maakte zij gebruik van de kennis en ervaring van het UAF. 

Een enthousiaste deelnemer: ‘Het was een hele leerzame training. De Nederlandse taal blijft lastig en deze ondersteuning kan ik goed gebruiken. Ik hoop dat ook in de toekomst zulke trainingen georganiseerd worden.’

Aan het eind van de cursus kregen de deelnemers een certificaat van het UAF. Verder mag elke deelnemer in de komende zes maanden een zelfgeschreven juridische tekst opsturen naar de NT2-docent om feedback te vragen.

Volgend jaar wordt de cursus mogelijk een onderdeel van de studie-oriëntatie die het UAF aanbiedt aan vluchtelingen met belangstelling voor juridische opleidingen.

Mogelijk gemaakt door De Jonge Balie
Het UAF kon de cursus gratis aanbieden dankzij een inzamelingsactie eerder dit jaar van De Jonge Balie. Deze vereniging van jonge juristen organiseerde een benefietdiner voor vluchtelingstudenten die een juridische opleiding volgen. Bij die gelegenheid vertelde rechtenstudente Ilaha Muhseni, begeleid door het UAF, over haar ervaringen in Nederland. Inmiddels is Ilaha afgestudeerd en heeft ze een baan bij een advocatenkantoor.

Ben je student en wil je mentor worden?

Ben je student en wil je vluchtelingstudenten ondersteunen bij het opbouwen van een toekomst in Nederland? Word dan mentor! Meld je hier aan.

Ben je UAF-student?

Ben je UAF-student en spreekt het idee van een mentor je aan? Klik hier voor meer informatie en meld je aan!

Help mee!

Iedere week kloppen tientallen hoogopgeleide vluchtelingen aan bij het UAF. Zij hebben alles achter zich gelaten, maar brengen hun talenten met zich mee. Deze vluchtelingen willen graag in Nederland aan de slag met hun werk of studie. Het UAF ondersteunt hen daarbij. Helpt u mee?

 

Meld u aan voor de digitale nieuwsbrief van het UAF