Nederlands Studenten Orkest laat vluchtelingstudenten dromen realiseren

Nederlands Studenten Orkest laat vluchtelingstudenten dromen realiseren

De plannen van het Nederlands Studenten Orkest voor de concerttournee in 2018 zijn bekend. Ook dit jaar zamelen de studenten geld in voor vluchtelingstudenten, zodat zij in Nederland een nieuwe toekomst kunnen opbouwen. Het NSO is al ruim 25 jaar een trouwe inzamelaar voor het UAF en daar zijn we ontzettend blij mee.

Het thema van de concerttournee sluit dit keer naadloos aan bij het werk van het UAF: Droom! In onderstaand filmpje vertellen mensen op straat wat hun droom is, welke plannen ze graag willen realiseren. Vanuit dezelfde gedachte vraagt het UAF in deze video aandacht voor de positie en de toekomstdromen van vluchtelingstudenten. Want: niemand wil later vluchteling worden.

Accepteer marketing-cookies om deze video te kunnen bekijken.

‘Het is ontroerend om te zien hoe betrokken deze jonge en getalenteerde musici zijn bij vluchtelingstudenten’, zegt Mariette Flipse, relatiemanager van het UAF. Zij woonde de presentatie bij. ‘Ze vinden het vanzelfsprekend en belangrijk dat elke student mee kan doen en dezelfde kansen krijgt. Daar zetten ze zich al vele jaren voor in en die toewijding is precies wat we nodig hebben.’

De NSO-tournee is van 31 januari t/m 26 februari 2018. Dit jaar werkt het orkest samen met dirigent Ivan Meylemans, solist Remy van Kesteren en opdrachtcomponist Bram Kortekaas. Bekijk het programma en de concertdata op de website van het NSO.

Foto: Eduardus Lee

Ben je student en wil je mentor worden?

Ben je student en wil je vluchtelingstudenten ondersteunen bij het opbouwen van een toekomst in Nederland? Word dan mentor! Meld je hier aan.

Ben je UAF-student?

Ben je UAF-student en spreekt het idee van een mentor je aan? Klik hier voor meer informatie en meld je aan!

Help mee!

Iedere week kloppen tientallen hoogopgeleide vluchtelingen aan bij het UAF. Zij hebben alles achter zich gelaten, maar brengen hun talenten met zich mee. Deze vluchtelingen willen graag in Nederland aan de slag met hun werk of studie. Het UAF ondersteunt hen daarbij. Helpt u mee?

 

Meld u aan voor de digitale nieuwsbrief van het UAF