Overweegt u een nalatenschap? Bespreek uw wensen

Overweegt u een nalatenschap? Bespreek uw wensen

Vier op de vijf Nederlanders zijn actief als vrijwilliger en/of doneren aan een maatschappelijk doel. Daarnaast overweegt de meerderheid van de Nederlanders (64%) een nalatenschap aan een goed doel. Dit blijkt uit een onderzoek van The Choice onder een representatieve steekproef van ruim 1.500 Nederlanders van 30 jaar en ouder.

Wat ook blijkt uit het onderzoek, is dat deze betrokken mensen het soms moeilijk vinden om persoonlijke motieven en wensen kenbaar te maken. 28% van de deelnemers aan het onderzoek vindt nalaten aan een goed doel geen geschikt onderwerp om met familie en vrienden te bespreken, vooral omdat ze het ‘te persoonlijk’ vinden.
Om het onderwerp beter bespreekbaar te maken, start een nieuwe publiekscampagne ‘Bespreek je wensen.’ Dit is een initiatief van 89 erkende, maatschappelijke goede doelen die aan strenge kwaliteitseisen voldoen en te vinden zijn op www.toegift.nl. Het UAF is één van deze organisaties.

Overweegt u een nalatenschap en wilt u hierover vrijblijvend in gesprek met het UAF? Aarzel niet, bekijk de mogelijkheden en bespreek uw wensen! Met uw steun krijgen meer vluchtelingen de kans om te studeren en een toekomst op te bouwen in Nederland.

Contactpersoon bij het UAF: Mariette Flipse (foto).

Ben je student en wil je mentor worden?

Ben je student en wil je vluchtelingstudenten ondersteunen bij het opbouwen van een toekomst in Nederland? Word dan mentor! Meld je hier aan.

Ben je UAF-student?

Ben je UAF-student en spreekt het idee van een mentor je aan? Klik hier voor meer informatie en meld je aan!

Help mee!

Iedere week kloppen tientallen hoogopgeleide vluchtelingen aan bij het UAF. Zij hebben alles achter zich gelaten, maar brengen hun talenten met zich mee. Deze vluchtelingen willen graag in Nederland aan de slag met hun werk of studie. Het UAF ondersteunt hen daarbij. Helpt u mee?

 

Meld u aan voor de digitale nieuwsbrief van het UAF