Gemotiveerde vluchtelingen aan de slag als roostermaker

Gemotiveerde vluchtelingen aan de slag als roostermaker

Vluchtelingen die niet de traditionele route (van studievoorbereiding via studie naar werk) willen of kunnen volgen, begeleidt het UAF op een snelle en innovatieve manier naar een baan.

In het onderwijs is behoefte aan goede roostermakers. Daarom zijn Omix en het UAF gestart met een gezamenlijk opleidingstraject. De eerste lichting roostermakers heeft hun tracé afgerond in oktober.
Nederlands blijft uitdaging

Brenda Teunissen van het UAF: ‘Het traject levert een certificaat op waarmee de deelnemers een grote kans maken op een baan. Ze worden eerst een jaar lang gedetacheerd door Omix en gaan daarna op eigen kracht verder. Dat is ook precies wat ze graag willen: hun eigen broek ophouden.’

Succesvol eerste traject

Van de eerste groep met negen participanten hebben er zeven hun diploma gehaald. Eén van hen kreeg direct een baan en Omix verwacht de anderen binnen enkele maanden te kunnen plaatsen. Gezien het succes krijgt het project waarschijnlijk een vervolg.

Claudia van den Aardweg, manager Omix Roostervakschool: ‘Het was een heel prettige samenwerking met het UAF. Zij namen ons werk uit handen door geschikte kandidaten voor ons te selecteren. Om er zeker van te zijn dat iedereen kon meekomen, organiseerden we voorafgaand aan het traject vier weken extra taallessen van taalorganisatie En Nu Nederlands. De deelnemers waren ontzettend enthousiast en gemotiveerd.’

Ben je student en wil je mentor worden?

Ben je student en wil je vluchtelingstudenten ondersteunen bij het opbouwen van een toekomst in Nederland? Word dan mentor! Meld je hier aan.

Ben je UAF-student?

Ben je UAF-student en spreekt het idee van een mentor je aan? Klik hier voor meer informatie en meld je aan!

Help mee!

Iedere week kloppen tientallen hoogopgeleide vluchtelingen aan bij het UAF. Zij hebben alles achter zich gelaten, maar brengen hun talenten met zich mee. Deze vluchtelingen willen graag in Nederland aan de slag met hun werk of studie. Het UAF ondersteunt hen daarbij. Helpt u mee?

 

Meld u aan voor de digitale nieuwsbrief van het UAF