Nieuw crowdgivingplatform werft voor UAF-programma Scholars at Risk

Nieuw crowdgivingplatform werft voor UAF-programma Scholars at Risk

Triodos Foundation lanceerde op 4 november jl. een nieuw crowdgivingplatform: Give the Change. Eén van de projecten waarvoor actie wordt gevoerd is het UAF-programma Scholars at Risk (SAR)

Het doel van de actie is om € 10.000 te werven. Met dit bedrag kan een bedreigde wetenschapper een jaar lang veilig werken op een onderwijsinstelling in Nederland.

Met de dood bedreigd vanwege onderzoek
Wereldwijd worden wetenschappers met de dood bedreigd vanwege hun ideeën, onderzoek en maatschappelijke positie. Zij zijn het doelwit van repressieve regimes en fundamentalistische groepen in hun land. Het Scholars at Risk project van het UAF biedt deze wetenschappers een (tijdelijke) veilige werkplek aan bij een hoger onderwijsinstelling om zijn of haar onderzoek voort te zetten.  

Geefgeld
Omdat initiatieven als deze in financieel opzicht niet rendabel zijn, komen ze niet in aanmerking voor een lening van de Triodos Bank. Maar er is wél geld voor nodig: geefgeld. ‘En daarom hebben wij het crowdgiving platform Give the Change opgezet’, vertelt Ted van den Bergh, directeur van Triodos Foundation. Deze stichting zonder winstoogmerk werd in 1971 opgericht om met geefgeld positieve ontwikkelingen te stimuleren. 

Doe mee!
Als 400 mensen €25,- geven dan hebben we het doel al bereikt! Klik hier en doe ook mee op Give the Change.

Foto: Scholars at Risk

Ben je student en wil je mentor worden?

Ben je student en wil je vluchtelingstudenten ondersteunen bij het opbouwen van een toekomst in Nederland? Word dan mentor! Meld je hier aan.

Ben je UAF-student?

Ben je UAF-student en spreekt het idee van een mentor je aan? Klik hier voor meer informatie en meld je aan!

Help mee!

Iedere week kloppen tientallen hoogopgeleide vluchtelingen aan bij het UAF. Zij hebben alles achter zich gelaten, maar brengen hun talenten met zich mee. Deze vluchtelingen willen graag in Nederland aan de slag met hun werk of studie. Het UAF ondersteunt hen daarbij. Helpt u mee?

 

Meld u aan voor de digitale nieuwsbrief van het UAF