Roermond geeft vluchtelingen ruimte om te studeren

Roermond geeft vluchtelingen ruimte om te studeren

Goed nieuws: Roermond biedt hoogopgeleide vluchtelingen de kans om zich te ontwikkelen en steunt hen tijdens hun studie en bij het vinden van een baan. De gemeente sluit hiervoor een convenant met het UAF, dat op 26 oktober wordt getekend.

Het UAF is verheugd dat (potentieel) hoogopgeleide vluchtelingen in Roermond de kans krijgen om zichzelf verder te ontwikkelen, zodat zij een duurzame maatschappelijke positie kunnen verwerven. Veel vluchtelingen hebben door de situatie in eigen land geen mogelijkheid gehad om te studeren of hun studie af te ronden. Ook is het diploma uit het land van herkomst niet altijd toereikend voor de Nederlandse arbeidsmarkt. In veel gevallen is een (aanvullende) opleiding de snelste weg naar een betaalde en vaste baan.

Wethouder IJff van Roermond: 'Vluchtelingen die willen studeren lopen tegen diverse obstakels aan. Zij komen door hun leeftijd niet meer in aanmerking voor studiefinanciering, hebben vaak geen netwerk om een baan te vinden of lopen tegen regels aan. Snel integreren en deel uitmaken van de Nederlandse samenleving is heel belangrijk om de kansen van vluchtelingen op de arbeidsmarkt te vergroten. Dat is in het belang van de vluchtelingstudent en in het belang van ons allen. Ook de Nederlandse samenleving kan hier zijn voordeel mee doen. Daarom gaan wij waar nodig deze statushouders ondersteunen. Het UAF heeft hiervoor de juiste kennis in huis'.

Het convenant met Roermond heeft een looptijd van drie jaar. Het UAF opereert landelijk en heeft inmiddels met meer dan twintig gemeenten een convenant gesloten, waaronder recent met Wageningen, Eindhoven en Tilburg.

Ben je student en wil je mentor worden?

Ben je student en wil je vluchtelingstudenten ondersteunen bij het opbouwen van een toekomst in Nederland? Word dan mentor! Meld je hier aan.

Ben je UAF-student?

Ben je UAF-student en spreekt het idee van een mentor je aan? Klik hier voor meer informatie en meld je aan!

Help mee!

Iedere week kloppen tientallen hoogopgeleide vluchtelingen aan bij het UAF. Zij hebben alles achter zich gelaten, maar brengen hun talenten met zich mee. Deze vluchtelingen willen graag in Nederland aan de slag met hun werk of studie. Het UAF ondersteunt hen daarbij. Helpt u mee?

 

Meld u aan voor de digitale nieuwsbrief van het UAF