Groot feest voor 188 afgestudeerde UAF-studenten

Groot feest voor 188 afgestudeerde UAF-studenten

188 UAF-studenten hebben het afgelopen studiejaar hun Nederlandse diploma behaald. Op zaterdag 7 oktober werd deze groep afstudeerders feestelijk onthaald in Pakhuis de Zwijger. Na bemoedigende en inspirerende speeches van voorzitter Raad van Toezicht Job Cohen en UAF-directeur Mardjan Seighali, werd de zaal ingepakt door bijdragen van Gor Khatchickyan en Bright Richards. Speciale aandacht dit jaar ging uit naar studentmentoringtraject Refugees@campus. Mentorkoppel Rita en Nateel vertelden op het podium over de meerwaarde van het traject. 

Kees Bleichrodt Award
Voor de vierde keer op een rij reikte het UAF tijdens het Afstudeerfeest de Kees Bleichrodt Award uit aan een vluchtelingstudent. De Award is ingesteld ter nagedachtenis aan Kees Bleichrodt, voormalig directeur van het UAF, en staat symbool voor het talent en het doorzettingsvermogen van vluchtelingen. De winnaar dit jaar werd Shakiba Babri. Zij behaalde nominaal haar studie geneeskunde. De jury roemde haar inzet tijdens haar studie en toewijding aan anderen. Ook voegde zij toe: ‘Een vrouw die vlucht uit een land waar geen vrijheid bestaat, heeft het dikwijls veel moeilijker dan een man.’ 

Aftermovie
Benieuwd geworden naar het UAF Afstudeerfeest? Ook dit jaar produceerde het UAF een feestelijke aftermovie. Houd onze website in de gaten voor de film en foto's. 

Het UAF feliciteert alle 188 afstudeerders! 

Speciale dank aan: Pakhuis de Zwijger. 
Foto: Suzanne Blanchard / UAF.

Ben je student en wil je mentor worden?

Ben je student en wil je vluchtelingstudenten ondersteunen bij het opbouwen van een toekomst in Nederland? Word dan mentor! Meld je hier aan.

Ben je UAF-student?

Ben je UAF-student en spreekt het idee van een mentor je aan? Klik hier voor meer informatie en meld je aan!

Help mee!

Iedere week kloppen tientallen hoogopgeleide vluchtelingen aan bij het UAF. Zij hebben alles achter zich gelaten, maar brengen hun talenten met zich mee. Deze vluchtelingen willen graag in Nederland aan de slag met hun werk of studie. Het UAF ondersteunt hen daarbij. Helpt u mee?

 

Meld u aan voor de digitale nieuwsbrief van het UAF