Kees Bleichrodt Award 2017

Kees Bleichrodt Award 2017

Jaarlijks reikt het UAF de Kees Bleichrodt Award uit aan een vluchtelingstudent. De Award is ingesteld ter nagedachtenis aan Kees Bleichrodt, voormalig directeur van het UAF, en staat symbool voor het talent en het doorzettingsvermogen van vluchtelingen. Dit jaar ontvangt de winnaar een beeldje gemaakt door een gevluchte kunstenaar en een cheque ter waarde van €250,- aangeboden door online boekenwinkel YouBeDo.com.

De genomineerden: Ahmed, Bakr en Shakiba
Dit jaar maken drie vluchtelingstudenten Ahmed, Bakr en Shakiba kans op de prijs.

Ahmed al Hasan is arts en doorliep de verplichte assessmentprocedure voor artsen in slechts één jaar. Normaal gesproken doen buitenlands gediplomeerde artsen minstens drie jaar over dit traject. Volgens zijn UAF-begeleiders Saskia en Ellen is Ahmed ‘een voorbeeld in doorzettingsvermogen en proactiviteit’.

Bakr Kamil studeerde ICT, ontwikkelde een innovatieve app en richtte een eigen bedrijf op. Dit terwijl hij nog wachtte op zijn verblijfsvergunning. Zijn UAF-begeleider Stef noemt hem ‘een super aanwinst voor de Nederlandse samenleving’.

Tijdens haar studie geneeskunde zorgde Shakiba Babri voor haar zieke moeder. Ze behaalde haar studie nominaal met hoge resultaten, volgde extra cursussen en werd onderzoeksassistent. Haar UAF-begeleider Hugo is trots: ‘Zelden heb ik zo’n hardwerkende en gemotiveerde student gezien als Shakiba.’

Wie wordt de winnaar?
Houd onze Facebookpagina in de gaten voor de uitslag. De winnaar wordt op het jaarlijkse Afstudeerfeest, op 7 oktober, bekendgemaakt.

Foto's: Emiel Elgersma

Ben je student en wil je mentor worden?

Ben je student en wil je vluchtelingstudenten ondersteunen bij het opbouwen van een toekomst in Nederland? Word dan mentor! Meld je hier aan.

Ben je UAF-student?

Ben je UAF-student en spreekt het idee van een mentor je aan? Klik hier voor meer informatie en meld je aan!

Help mee!

Iedere week kloppen tientallen hoogopgeleide vluchtelingen aan bij het UAF. Zij hebben alles achter zich gelaten, maar brengen hun talenten met zich mee. Deze vluchtelingen willen graag in Nederland aan de slag met hun werk of studie. Het UAF ondersteunt hen daarbij. Helpt u mee?

 

Meld u aan voor de digitale nieuwsbrief van het UAF