Meer kansen voor studerende vluchtelingen in Regio Stedendriehoek

Meer kansen voor studerende vluchtelingen in Regio Stedendriehoek

De zeven gemeenten die deel uitmaken van de Regio Stedendriehoek – Apeldoorn, Brummen, Deventer, Epe, Lochem, Voorst en Zutphen – gaan een samenwerking aan met het UAF om studerende statushouders beter te ondersteunen. Nog dit jaar tekent de Regio Stedendriehoek een convenant waarmee hoogopgeleide vluchtelingen de ruimte krijgen om te studeren met behoud van uitkering. Daarnaast zijn zij tijdens hun studie vrijgesteld van sollicitatieverplichtingen.

Naar schatting zal in oktober dit jaar het convenant ondertekend worden. Voor het UAF is dit de eerste keer dat het een convenant aangaan met een compleet bestuurlijk samenwerkingsverband. De gemeente Zutphen nam hierin het initiatief. 

Lees hier meer over structurele samenwerkingen tussen gemeenten en het UAF.

 

Ben je student en wil je mentor worden?

Ben je student en wil je vluchtelingstudenten ondersteunen bij het opbouwen van een toekomst in Nederland? Word dan mentor! Meld je hier aan.

Ben je UAF-student?

Ben je UAF-student en spreekt het idee van een mentor je aan? Klik hier voor meer informatie en meld je aan!

Help mee!

Iedere week kloppen tientallen hoogopgeleide vluchtelingen aan bij het UAF. Zij hebben alles achter zich gelaten, maar brengen hun talenten met zich mee. Deze vluchtelingen willen graag in Nederland aan de slag met hun werk of studie. Het UAF ondersteunt hen daarbij. Helpt u mee?

 

Meld u aan voor de digitale nieuwsbrief van het UAF