UAF roept lokale politiek op gelijke kansen te creëren voor nieuwkomers

UAF roept lokale politiek op gelijke kansen te creëren voor nieuwkomers

In maart 2018 zijn de gemeenteraadsverkiezingen. Wat kunnen lokale politieke partijen doen voor een duurzame participatie van hoger opgeleide vluchtelingen op de Nederlandse arbeidsmarkt? Die vraag beantwoordt het UAF in dit pamflet, dat we deze week hebben toegestuurd aan de politieke partijen in de vijftig grootste gemeenten.

Veel vluchtelingen die in 2014 en 2015 naar Nederland kwamen, hebben nu een verblijfsvergunning. Deze statushouders wonen nu bij u in de gemeente. Goede inburgering en een duurzame positie op de arbeidsmarkt zijn op dit moment van groot belang voor hen. Lokale politieke partijen kunnen hier in de eigen gemeente richting aan geven. Stichting voor Vluchteling-Studenten UAF roept de partijen op om eerlijke kansen te creëren voor hoger opgeleide vluchtelingen zodat zij zichzelf verder kunnen ontwikkelen en hun capaciteiten optimaal kunnen inzetten voor de samenleving. 

> Lees hier het pamflet.

Ben je student en wil je mentor worden?

Ben je student en wil je vluchtelingstudenten ondersteunen bij het opbouwen van een toekomst in Nederland? Word dan mentor! Meld je hier aan.

Ben je UAF-student?

Ben je UAF-student en spreekt het idee van een mentor je aan? Klik hier voor meer informatie en meld je aan!

Help mee!

Iedere week kloppen tientallen hoogopgeleide vluchtelingen aan bij het UAF. Zij hebben alles achter zich gelaten, maar brengen hun talenten met zich mee. Deze vluchtelingen willen graag in Nederland aan de slag met hun werk of studie. Het UAF ondersteunt hen daarbij. Helpt u mee?

 

Meld u aan voor de digitale nieuwsbrief van het UAF