Tienduizend euro voor beste onderzoeksvoorstel

Vluchtelingen die willen promoveren aan een Nederlandse universiteit of een plan hebben voor een wetenschappelijke publicatie, kunnen vóór 16 oktober 2017 een voorstel indienen bij het UAF. De beste inzending wordt beloond met de Peter Baehr Prijs, een bedrag van €10.000. Met deze prijs stimuleert het UAF onderzoek op het terrein van mensenrechten, het vluchtelingenvraagstuk en buitenlands beleid.

Het prijzengeld is bedoeld om promotieonderzoek voor te bereiden of een promotieplek aan een erkende wetenschappelijke instelling te verwerven. Sinds 2016 zijn de criteria voor toekenning van de prijs verruimd. Naast promotievoorstellen kunnen ook plannen voor een wetenschappelijke publicatie worden ingediend. Aanmelding staat open voor alle eerste- en tweedegeneratie vluchtelingen in Nederland.

Stichting voor Vluchteling-Studenten UAF reikt de Prijs jaarlijks uit en maakt de winnaar in december bekend.

Klik hier voor het aanmeldformulier. (Word)
Lees hier het reglement. (pdf)

Winnaar 2016: In 2016 won Oshank Hashemi de Peter Baehr Prijs met zijn onderzoeksvoorstel voor een promotieonderzoek naar de levensomstandigheden van ‘gastarbeiders’ in Poetins Rusland. Hij richt zich vooral op de manier waarop gastarbeiders geportretteerd zijn in documentaires die in het Poetin-tijdperk zijn gemaakt.

Ben je student en wil je mentor worden?

Ben je student en wil je vluchtelingstudenten ondersteunen bij het opbouwen van een toekomst in Nederland? Word dan mentor! Meld je hier aan.

Ben je UAF-student?

Ben je UAF-student en spreekt het idee van een mentor je aan? Klik hier voor meer informatie en meld je aan!

Help mee!

Iedere week kloppen tientallen hoogopgeleide vluchtelingen aan bij het UAF. Zij hebben alles achter zich gelaten, maar brengen hun talenten met zich mee. Deze vluchtelingen willen graag in Nederland aan de slag met hun werk of studie. Het UAF ondersteunt hen daarbij. Helpt u mee?

 

Meld u aan voor de digitale nieuwsbrief van het UAF