Lionsclub Bussum zamelt €12.500 in voor vluchtelingstudenten

Lionsclub Bussum zamelt €12.500 in voor vluchtelingstudenten

De opbrengst van het Lions Nieuwjaarsconcert in Naarden is maandagavond 12 juni overhandigd aan Stichting voor Vluchteling-Studenten UAF en het VUmc Alzheimercentrum. Beide organisaties kregen €12.500. Het jaarlijkse nieuwjaarsconcert in de Grote Kerk van Naarden is een initiatief van Lionsclub Bussum-Godelinde.

Mariette Flipse van het UAF en Dr. Rik Ossenkoppele en Drs. Anita van Loenhoud van het VUmc Alzheimercentrum ontvingen ieder een cheque van € 12.500 uit handen van Lionslid Bart Orth en Iemke Imhof van hoofdsponsor JBR.

Het UAF ondersteunt sinds 1948 vluchtelingen bij het vinden van een passende maatschappelijke positie. Het VUmc Alzheimercentrum doet wetenschappelijk onderzoek in de strijd tegen dementie en geeft zorg aan patiënten.

Wij danken de Lions hartelijk voor hun ruimhartige steun aan vluchtelingstudenten!

Foto: vooraan v.l.n.r.: Dr. Rik Ossenkoppele en Drs. Anita van Loenhoud (VUmc Alzheimercentrum), Mariette Flipse (Stichting voor Vluchteling-Studenten UAF). Achteraan v.l.n.r.: Ronald van Rijn, Pieter Romer en Bart Orth (Lionsclub Bussum Godelinde) en Iemke Imhof (JBR).

Ben je student en wil je mentor worden?

Ben je student en wil je vluchtelingstudenten ondersteunen bij het opbouwen van een toekomst in Nederland? Word dan mentor! Meld je hier aan.

Ben je UAF-student?

Ben je UAF-student en spreekt het idee van een mentor je aan? Klik hier voor meer informatie en meld je aan!

Help mee!

Iedere week kloppen tientallen hoogopgeleide vluchtelingen aan bij het UAF. Zij hebben alles achter zich gelaten, maar brengen hun talenten met zich mee. Deze vluchtelingen willen graag in Nederland aan de slag met hun werk of studie. Het UAF ondersteunt hen daarbij. Helpt u mee?

 

Meld u aan voor de digitale nieuwsbrief van het UAF