Kansen voor vluchtelingen in de Vlaamse kunstensector en academische wereld

Kansen voor vluchtelingen in de Vlaamse kunstensector en academische wereld
Bedreigde wetenschapper Felix Kaputu

Via het UAF Scholars at Risk-programma vinden vervolgde wetenschappers een tijdelijke, veilige werkplek in Nederland of België. De verhalen van deze wetenschappers zijn verwerkt in het theaterstuk 'De Verboden Wetenschapsmonologen'.

Brussel
Op 4 juli 2017 wordt ‘De Verboden Wetenschapsmonologen’ in het Engels opgevoerd in Brussel. Deze keer in samenwerking met de Jonge Academie Vlaanderen tijdens een bijeenkomst in het Paleis der Academiën. De bijeenkomst focust zich op Refugees in arts & academia. Lees hier meer informatie.

Kansen voor vluchtelingen
De Jonge Academie en het UAF hebben de handen ineen geslagen om de problematiek van vluchtelingen in de academische wereld en de kunstensector onder de aandacht te brengen. Gezamenlijk pakken we de problemen aan en creëren we nieuwe kansen voor vluchtelingen in de kunstensector en de academische wereld. Zo ontstaat een win-winsituatie.

De Jonge Academie verenigt jonge toponderzoekers en –kunstenaars met een eigen kijk op maatschappij, wetenschap, kunst en beleid. Via standpunten, opinies en evenementen over actuele thema’s wil zij bijdragen tot de publieke beeldvorming over wetenschap en kunst en het debat over wetenschapsbeleid.

Op de foto: Felix Kaputu
Met politiek wilde Felix Kaputu (foto) niets te maken hebben. Toch werd de hoogleraar literatuurstudies in Congo opgepakt. Inmiddels is het al bijna tien jaar geleden dat Kaputu zijn land ontvluchtte dankzij het netwerk Scholars at Risk. Hoe gaat het nu met hem? Lees een interview met Felix.

Foto: Venus Veldhoen

Ben je student en wil je mentor worden?

Ben je student en wil je vluchtelingstudenten ondersteunen bij het opbouwen van een toekomst in Nederland? Word dan mentor! Meld je hier aan.

Ben je UAF-student?

Ben je UAF-student en spreekt het idee van een mentor je aan? Klik hier voor meer informatie en meld je aan!

Help mee!

Iedere week kloppen tientallen hoogopgeleide vluchtelingen aan bij het UAF. Zij hebben alles achter zich gelaten, maar brengen hun talenten met zich mee. Deze vluchtelingen willen graag in Nederland aan de slag met hun werk of studie. Het UAF ondersteunt hen daarbij. Helpt u mee?

 

Meld u aan voor de digitale nieuwsbrief van het UAF