Druk bezochte voorlichtingsbijeenkomst voor gevluchte artsen

Druk bezochte voorlichtingsbijeenkomst voor gevluchte artsen

In 2016 hebben 62 gevluchte  artsen, tandartsen en apothekers zich bij het UAF aangemeld. In vergelijking met andere jaren is dit een grote groep. Professionals in de gezondheidszorg die buiten de Europese Unie hun diploma hebben gehaald en weer in Nederland aan het werk willen, moeten een assessmentprocedure doorlopen. Het UAF biedt hierbij ondersteuning.

Op 11 april organiseerde het UAF een voorlichtingsbijeenkomst voor de medische professionals. Uit ieder vakgebied was een ervaringsdeskundige aanwezig die het gehele traject al had doorlopen. De bijdragen van hen maakten het tot een levendige bijeenkomst. Er werden over en weer  veel vakspecifieke vragen gesteld en ervaringen uitgewisseld. De ervaringsdeskundigen gaven aan dat met name de taal een belangrijk aandachtsgebied was voor het goed kunnen uitvoeren van assessment procedures.

Petra Veltman, teamleider bij het UAF: ‘Er was enorm veel talent aanwezig. Deze professionals zijn heel serieus met hun vak bezig. Ze hebben ontzettend veel doorzettingsvermogen om hun vak (opnieuw) in de praktijk te brengen.’

Ben je student en wil je mentor worden?

Ben je student en wil je vluchtelingstudenten ondersteunen bij het opbouwen van een toekomst in Nederland? Word dan mentor! Meld je hier aan.

Ben je UAF-student?

Ben je UAF-student en spreekt het idee van een mentor je aan? Klik hier voor meer informatie en meld je aan!

Help mee!

Iedere week kloppen tientallen hoogopgeleide vluchtelingen aan bij het UAF. Zij hebben alles achter zich gelaten, maar brengen hun talenten met zich mee. Deze vluchtelingen willen graag in Nederland aan de slag met hun werk of studie. Het UAF ondersteunt hen daarbij. Helpt u mee?

 

Meld u aan voor de digitale nieuwsbrief van het UAF