UAF-studenten krijgen mentor van Haagse Hogeschool

UAF-studenten krijgen mentor van Haagse Hogeschool

 

Stichting voor Vluchteling-Studenten UAF en de Haagse Hogeschool zijn de samenwerking aangegaan om de komende zes maanden een groep UAF-studenten te koppelen aan Haagse studentmentoren. UAF-studenten volgen een schakeljaar en hebben behoefte aan een mentor die ze kan ondersteunen bij het leren kennen van het Nederlands onderwijssysteem en de Nederlandse taal.  Beide organisaties slaan de handen ineen  in het kader van het studentmentoringproject Refugees@campus. De Haagse Hogeschool heeft het UAF ondersteund in het werven van mentoren en het faciliteren van trainingsruimtes. Hieronder vertellen Houssam en Fares waarom zij een mentor willen.

 

Naam: Houssam Kastali

Leeftijd: 32 jaar 

Land van herkomst: Syrië 

 

‘Bijna twee jaar geleden ben ik vanuit Aleppo naar Nederland gevlucht. Ik had een mooie carrière in mijn thuisland als assistent civiel ingenieur. Daarvoor had ik als Sales agent in Jordanië gewerkt. Nu in Nederland zit ik in mijn voorbereidingsjaar waar ik extra lessen volg in wiskunde, natuurkunde en Nederlands. Hierna heb ik de keus uit mbo techniek of hbo economie. Ik weet nog niet welke studie ik wil kiezen, maar daar heb ik nog even de tijd voor. Mijn droom is om uiteindelijk een functie te krijgen in civiele techniek zodat ik een toekomst kan opbouwen in Nederland. Met mijn mentor wil ik vooral leuke sociale activiteiten ondernemen. Nederlandse studenten zijn erg assertief en weten wat er speelt in de stad of in de regio. Ik wil graag daarbij aansluiten en leren van die assertiviteit. En mijn Nederlandse taal hoop ik op deze manier te verbeteren.’

 

Naam: Fares Hamad

Leeftijd: 17 jaar 

Land van herkomst: Syrië

 

‘In Syrië heb ik mijn middelbare school afgerond en toen brak de oorlog uit. Mijn studie kon ik niet meer voortzetten omdat het te gevaarlijk werd. Uiteindelijk ben ik via gezinshereniging naar Nederland gekomen waar mijn vader eerder al asiel had aangevraagd.  Ik volg lessen in Nederlands en Engels, maar ik denk dat ik meer op mijn plek ben op Havo 5. Uiteindelijk wil ik graag een ICT-opleiding doen, want software ontwikkelen vind ik erg leuk. Door mijn opleiding kan ik hopelijk een mooie toekomst opbouwen in Nederland. Ik ben al een beetje begonnen want ik heb een bijbaantje gehad bij de Burger King en nu werk ik bij Lidl. Met mijn mentor wil ik mijn Nederlandse taal en Engelse taal oefenen en ook sociale activiteiten ondernemen.’ 

Ben je student en wil je mentor worden?

Ben je student en wil je vluchtelingstudenten ondersteunen bij het opbouwen van een toekomst in Nederland? Word dan mentor! Meld je hier aan.

Ben je UAF-student?

Ben je UAF-student en spreekt het idee van een mentor je aan? Klik hier voor meer informatie en meld je aan!

Help mee!

Iedere week kloppen tientallen hoogopgeleide vluchtelingen aan bij het UAF. Zij hebben alles achter zich gelaten, maar brengen hun talenten met zich mee. Deze vluchtelingen willen graag in Nederland aan de slag met hun werk of studie. Het UAF ondersteunt hen daarbij. Helpt u mee?

 

Meld u aan voor de digitale nieuwsbrief van het UAF