Pamflet effectiever inburgeringsbeleid aangeboden aan informateur Schippers

Naar aanleiding van de tegenvallende resultaten van het inburgeringsbeleid, eerder dit jaar gepubliceerd door de Algemene Rekenkamer, pleitte het UAF in maart 2017 samen met onderwijsinstellingen, vluchtelingenorganisaties en gemeenten voor maatregelen. Op initiatief van het UAF stelde een brede maatschappelijke alliantie een pamflet op waarin zij de nieuwe regeringscoalitie opriep om gemeenten een regierol te geven bij de begeleiding van inburgeraars. Afgelopen week werd het pamflet middels een ingezonden brief aangeboden aan informateur Schippers.

Met concrete verbeteringsvoorstellen willen de organisaties voorkomen dat nieuwkomers blijvend afhankelijk worden van sociale voorzieningen. UAF-directeur Mardjan Seighali: ‘Laten we er samen voor zorgen dat nieuwkomers een goede start krijgen en volwaardig kunnen deelnemen aan onze samenleving. Dat is in ieders belang.’

Meer weten over het doel van het pamflet en de alliantie die het UAF is aangegaan? Lees het nieuwsartikel ‘Geef de regie op inburgering aan gemeenten’ terug van 24 maart 2017.

Ben je student en wil je mentor worden?

Ben je student en wil je vluchtelingstudenten ondersteunen bij het opbouwen van een toekomst in Nederland? Word dan mentor! Meld je hier aan.

Ben je UAF-student?

Ben je UAF-student en spreekt het idee van een mentor je aan? Klik hier voor meer informatie en meld je aan!

Help mee!

Iedere week kloppen tientallen hoogopgeleide vluchtelingen aan bij het UAF. Zij hebben alles achter zich gelaten, maar brengen hun talenten met zich mee. Deze vluchtelingen willen graag in Nederland aan de slag met hun werk of studie. Het UAF ondersteunt hen daarbij. Helpt u mee?

 

Meld u aan voor de digitale nieuwsbrief van het UAF